İblisin insana etkisi nedir? İnsanları nasıl yoldan çıkartır?

Anasayfa » Ana Sayfa » Şeytan » İblisin insana etkisi nedir? İnsanları nasıl yoldan çıkartır?
share on facebook  tweet  share on google  print  

İblisin insana etkisi nedir? İnsanları nasıl yoldan çıkartır?

İblis, insanlara her zaman negatif istikamette bir hedefe yönlendirmek üzere saldırır. Onlar bu saldırıyı bir saldırı olarak değerlendirmezler. Çünkü saldırı dediğimiz zaman, hep insanların canını acıtacak bir şeyler düşünürüz. Ama buradaki saldırı manevi bir saldırı.

İblis, insanların Allah’a ulaşmasını engellemek için her şeyi yapar. O ister ki; herkes kendisiyle beraber cehenneme girsin. İşte İslâm’ı, İslâm’ın 5 şartına indiren bir görüş bütün İslâm âlemine yayılmıştır. Namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek, kelimeyi şehadet getirmek; İslâm’ın 5 şartı.

Sevgili kardeşlerim! Hiç kimse İslâm’ın 5 şartıyla İslâm olamaz. Namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek ve kelimeyi şehadet; hepsi farz ama bunlar manevi tekâmülü sağlayamaz. Manevi tekâmülün gerçek sahibi zikirdir. Bir insan ancak zikirle yani “Allah” kelimesini “Allah, Allah, Allah, Allah, Allah” diye sesle veya diye sessiz, hatta dilini bile kımıldatmadan “Allah” kelimesini kullanabilir. Ve Allahû Tealâ tarafından bunların hepsi geçerlidir. Bir insan bir kalabalık yerde oturmuşsa ama başka insanlar onların kendisini zikrettiğini anlamamasını isteyerek zikrediyorsa, o tarz zikri kullanacaktır; dilini bile kımıldatmadan “Allah” kelimesini iç dünyasında tekrar ederek. Gördüğünüz gibi ne dilimi kımıldattım, ne de ses çıkardım. Ama içimdeki ses     “Allah” kelimesini tekrar etti.

Allah razı olsun.

Benzer konular