En’âm 36 ile Kasas 50 ve Câsiye 23 âyetleri göre Allah’a ulaşmayı dileyen bir kişi, eğer Allah yeterli ömür verirse Resûl’e veya mürşidine ulaşacaktır diyebilir miyiz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » En’âm 36 ile Kasas 50 ve Câsiye 23 âyetleri göre Allah’a ulaşmayı dileyen bir kişi, eğer Allah yeterli ömür verirse Resûl’e veya mürşidine ulaşacaktır diyebilir miyiz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

En’âm 36 ile Kasas 50 ve Câsiye 23 âyetleri göre Allah’a ulaşmayı dileyen bir kişi, eğer Allah yeterli ömür verirse Resûl’e veya mürşidine ulaşacaktır diyebilir miyiz?

Elbette, Allah’a ulaşmayı dileyen kişiye bu arzuyu veren Allah’tır. Kim Allah’a ulaşmayı dilerse Allah ona mutlaka namaz sevgisini, oruç sevgisini, zikir sevgisini, bütün ibadetlerin sevgisini verecektir ve yetmez, mürşid sevgisini de verecektir. Kişi içinde bir mürşide ulaşmak konusunda çok ciddî bir talep oluştuğunu görecektir ve Allahû Tealâ hangi mürşidine onu ulaştıracaksa, o mürşidini sevdirecektir.

Öyleyse her Allah’a ulaşmayı dileyen kişi, eğer zamanımızda 5-6 aylık bir ömrü varsa, Allah’a ulaşmayı dileyen kişi mutlaka önce mürşidine ulaşacak, sonra da mutlaka ruhunu Allah’a ulaştıracaktır. Neden öyle? Çünkü Allahû Tealâ söz vermiş: “Kim Bana ulaşmayı dilerse Ben onu mutlaka Kendime ulaştıracağım.” Ama kişinin Allah’a ulaşması sadece Allah’ın kanadında, Allah’ın tarafında işlemlerin götürülmesi değil. Kişinin kendisine düşen işler var; namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek, kelime-i şahadet getirmek ve özellikle zikir yapmak. Kişinin bunları yapmasını da gene Allah sağlıyor. Kişiye o ibadetlerin hepsinin zevkini veren sadece Allah ve mutlaka veriyor. Onun için evet, Allah’a ulaşmayı dileyen kişi eğer Allah yeterli ömür verirse resûle veya mürşidine mutlaka ulaşacaktır. Her devirde resûl vardır, kıyâmete kadar da var olmakta devam edecektir.

Benzer konular