Mürşide tâbî olmadan nefs tezkiyesi yapılır mı?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Mürşide tâbî olmadan nefs tezkiyesi yapılır mı?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Mürşide tâbî olmadan nefs tezkiyesi yapılır mı?

Mürşide tâbî olmadan nefs tezkiyesi hiçbir şekilde yapılamaz. Tâbiiyet mutlak olarak gereklidir ki; Allahû Tealâ devreye girsin. Bu sebeple mürşid mutlaka gereklidir. Bir insan Allah'a ulaşmayı diler ama kendi başına Allah'a ulaşamaz. Onun ruhunun vücudundan ayrılabilmesi için mutlaka Allahû Tealâ tarafından tayin edilecek olan mürşide ulaşması ve tâbî olması gerekir. Tâbî olmak, mürşide ulaşıp onun önünde Allah'a ulaşmayı dileyerek mürşidine tâbî olması şeklinde tecelli eder.

İşte sevgili kardeşlerim! Allah’tan kişi mürşidini sormuşsa, o mürşide ulaşıp, boy abdesti de alarak onun önünde diz çöküp, el öpüp, tövbe etmişse, o kişi gerçek anlamda bir tövbeyi gerçekleştirmiştir. Ruhu normal standartlarda mutlaka vücudundan ayrılıp, Allah'a doğru yola çıkacaktır. Ve 7-8 aylık bir devrenin sonunda da o kişinin ruhu Allah'a ulaşmış olacaktır.

Peki, Allah'a ruhu ulaşmadan evvel ölen bir insan cennete giremez mi? Girer. Daha Allah'a ulaşmayı dilediği anda o kişi 1. kat cennetin sahibidir. Mürşide tâbiiyet 2. kat cennetin sahipliğidir. Tâbiiyetle beraber ruhun vücuttan ayrılması, Allah'a ulaşması 3. kat cenneti, sonra fizik vücudun teslimi; 4, nefsin teslimi; 5, muhlis olmak; 6, iradeyi Allah'a teslim etmek 7. kat cenneti ifade eder.

Allah razı olsun.

Benzer konular