Allah'a ulaşmak ne demektir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Ruhun Allah'a Ulaşması » Allah'a ulaşmak ne demektir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah'a ulaşmak ne demektir?

Güzel soru. Allah'a ulaşmak deyince, “Acaba ne ulaşıyor, nasıl ulaşıyor?” diye bir sual her zaman akla gelir.

Sevgili kardeşlerim! Allah'a ulaşan sadece ruhumuzdur. Biliyorsunuz ki doğar doğmaz Allahû Tealâ bizlere ruhundan üfürüyor ve bir ruh bizde oluyor. Öyle bir ruh ki; dileği an vücudumuzdan ayrılır, dilediği an tekrar geri döner. Ama hep bizim vücudumuz onun melceidir, sığınacağı yerdir. Biz onu Allah’a gönderdiğimiz güne kadar hep bizim vücudumuzu doldurur.

İşte bu ruhu Allahû Tealâ bizde kalsın da öldüğümüz zaman Allahû Tealâ’ya geri dönsün diye vermemiş. Dînimizin adına Allahû Tealâ’nın İslâm dîni adı vermesi yani teslim dîni adını vermesi bu sebeptendir. İster ki Allahû Tealâ; dünya hayatını yaşarken biz mutlaka ruhumuzu Allah’a ulaştırmalı ve teslim etmeliyiz. Yeter mi? Hayır, yetmez. Teslim dînine baktığımız zaman ruhumuzu, fizik bedenimizi, nefsimizi ve irademizi Allah’a teslim etmekle vazifeli kılındığımızı hiç unutmamalı.

Ruhun Allah’a teslimi önemli mi? Önemli sevgili kardeşlerim! Çünkü dînimizin adı teslim dînidir. Mutlaka en azından ruhumuzu Allah’a ulaştırmalıyız. Ama ‘Bunu yapmazsak olmaz.’ı mı var? Hayır, öyle değil. Daha bir insan Allah'a ulaşmayı dilediği an, Allahû Tealâ onu 1. kat cennetine sahip kılar ve o kişiye mutlaka mürşid sevgisi verir. Yeter mi? Yetmez. Kişi mutlaka hacet namazını kılar. Mürşidini sorar ve o mürşid dünyanın neresindeyse mutlaka oraya gidip, ona teslim olur. Ama bulunduğu mevkide o mürşidin vazifelileri varsa, el vermek yetkisinde olanlardan birine ulaşıp, ona tâbî olabilir.

Sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ istiyor ki; herkes cennete girsin, herkes kurtulsun. Ve bir tek dileğe bağlamış bunu: “Yarabbi! Ben de ruhumu Sana ulaştırmak istiyorum. Ne olur, Benim de ruhumu Sana ulaştır!” İşte Euzû Besmele ile yapılan böyle bir talep, bütün insanların Allah’tan mürşidini sormasına yol açar. Sorarsa, o kişi hacet namazını kılıp Allah’tan sorarsa, Allahû Tealâ mutlaka onun ulaşabileceği yerdeki bir mürşidi veya bir yetkiliyi (mürşid olmasa da yetkililer olabilir), o yetkiliyi Allahû Tealâ ona gösterecektir. Kişi gidip, ona tâbî olduğu zaman ruhu, mutlaka vücudundan ayrılıp Allah’a doğru yola çıkan kafileye karışır ve neticede 7-8 aylık bir devrenin sonunda da o kişinin ruhu Allah’a ulaşır. Ne olur? O kişi de ermiş evliya olur. İşte bu kadar basit, bu kadar kolay sevgili kardeşlerim!

Allah razı olsun.

Benzer konular