Daha iyi şartlarda daha mutlu yaşamak için çok çalışıyoruz. Bu mânâda da gerçek mutluluk nedir? Nasıl mutlu olur, nasıl mutlu yaşarız?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mutluluk » Daha iyi şartlarda daha mutlu yaşamak için çok çalışıyoruz. Bu mânâda da gerçek mutluluk nedir? Nasıl mutlu olur, nasıl mutlu yaşarız?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Daha iyi şartlarda daha mutlu yaşamak için çok çalışıyoruz. Bu mânâda da gerçek mutluluk nedir? Nasıl mutlu olur, nasıl mutlu yaşarız?

Allah’sız bir mutluluk hiçbir şekilde mümkün değildir. İnsanlar zannederler ki; çok para kazanırlarsa çok mutlu olacaklar. Ne kadar isterdik; böyle söyleyen, böyle düşünen insanların hepsinin çok para kazanmalarını ve o parayı kazandıkları için mutlu olacaklarını zanneden bu insanların, o noktada akıllarının başlarına geleceğini… Çünkü devrede Allah yoksa hiç kimse parayla mutlu olamaz sevgili kardeşlerim!

Bir insanın mutluluğu, mutlaka Allah ile bir ilişkisinin varlığıyla ilgilidir. Hepimizin nefsinin kalbi afetlerle doludur. Başlangıç böyle. Ne zaman biz mürşidimize tâbî olursak, ruhumuz o zaman vücudumuzdan ayrılarak Allah’a doğru yola çıkar ve nefsimizin kalbi temizlenmeye başlar. Nefsimizin kalbi, zikrimiz arttıkça temizlenir. Öyle ki, daimî zikre ulaştığımızda nefsimizin kalbinde hiç afet kalmadığı bir devreye çok yaklaşmış oluyoruz. Ve bu daimî zikir, bizim için mutlak bir başarıyı, daha önemlisi mutlak bir mutlu hayatı ifade ediyor.

Sevgili kardeşlerim! Sizler de bir gün Allah ile konuşmak imkânını bulabilirsiniz bizim gibi. Eğer zikirlerinizi arttırmakta devam ederseniz, bir gün mutlaka buna ulaşırsınız. Unutmayın! Daimî zikre ulaşan hiç kimse, Allah ile konuşmamış değildir. Mutlaka aralarında konuşmalar geçer ve sanki bir arkadaşıyla konuşuyormuş gibi o insan dilediği an, Allah ile konuşmak imkânının sahibi olur. Bu, Allah’ın insanlara en büyük ni’metidir.
 
Sevmek, sevgili kardeşlerim, temel hedefimiz ve bunun arkasından gelen şey sevilmektir. Biz bütün insanları sevmeliyiz. Sadece bizi sevenleri değil, sevmeyenleri de sevmeliyiz ve bu sevgimizi ona da ispat etmeliyiz ki; bizim onun düşmanı olmadığımız, tam aksine dostu olduğumuz ispat edilsin. Ve bu böyle olursa o kişi bizi deneyecektir ve bizden ona sadece dostluk ulaşması söz konusu olduğunu gerçek anlamda, belki birçok imtihanlar geçirdikten sonra kesin olarak anlayacaktır. O zaman Allah’ın emirlerini yerine getirmenin farz olduğunu idrak edecektir ve zikirlerini arttırdıkça, mutluluğunun arttığını görerek bizlere teşekkür edecektir. Ne diyorsunuz sevgili kardeşlerim?
 
Allah razı olsun.

Benzer konular