Zuhruf Suresinin 36. âyet-i kerimesine göre şeytanın insanlara musallat olmasının amacı, insanları Allah’ın zikrinden yüz çevirtmek olduğunu söyleyebilir miyiz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Zikir » Zuhruf Suresinin 36. âyet-i kerimesine göre şeytanın insanlara musallat olmasının amacı, insanları Allah’ın zikrinden yüz çevirtmek olduğunu söyleyebilir miyiz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Zuhruf Suresinin 36. âyet-i kerimesine göre şeytanın insanlara musallat olmasının amacı, insanları Allah’ın zikrinden yüz çevirtmek olduğunu söyleyebilir miyiz?

Zuhruf Suresinin 36. âyet-i kerimesi:
 
43/ZUHRÛF-36: Ve men ya’şu an zikrir rahmâni nukayyıd lehu şeytânen fe huve lehu karîn(karînun).
Ve kim Rahmân’ın zikrinden yüz çevirirse, şeytanı ona musallat ederiz. Böylece o (şeytan), onun yakın arkadaşı olur.


“Kim Rahmân’ın, Allah’ın zikrinden yüz çevirirse, ona şeytanı musallat ederiz. Ve onun için şeytan, arkadaştır.”

Allah’ın zikrinden yüz çevirene, şeytan dost edilir Allahû Tealâ tarafından.

Şimdi Serdar ilk sualini soruyor: “İnşaallah Zuhruf Suresinin 36. âyet-i kerimesine göre şeytanın insanlara musallat olmasının amacı, insanları Allah’ın zikrinden yüz çevirtmek olduğunu söyleyebilir miyiz?”
 
Tabi söyleyebiliriz. Şeytanın temel amacı insanı cehenneme götürmektir; bir. İkinci amacı: bu dünyada da mutsuz kılmaktır. Zikir mutluluğun ilacı olduğuna göre, vasıtası olduğuna göre, zikir sırasında herkes daimî zikirdeki bir insanın duyacağı zevki yaşayacağına göre, mutluluğu yaşayacağına göre; zikir mutluluğun temel vasıtasıdır. Şeytan ne yapmak ister? Zikrinizi kesmek ister. Zikir mutluluktur. Allah’ın zikri biliyorsunuz ki üzerimize farzdır.

• Zikir de farzdır. Muzemmil Suresinin 8. âyet-i kerimesi:

73/MUZZEMMİL-8: Vezkurisme rabbike ve tebettel ileyhi tebtîlâ(tebtîlen).
Ve Rabbinin İsmi'ni zikret ve herşeyden kesilerek O’na ulaş.


“Rabbinin ismiyle zikret ve herşeyden kesilerek Allah’a ulaş.”

• Çok zikir de farz; Ahzab Suresinin 41. âyet-i kerimesi:

33/AHZÂB-41: Yâ eyyuhâllezîne âmenûzkurûllâhe zikran kesîrâ(kesîran).
Ey âmenû olanlar! Allah’ı çok zikirle (günün yarısından fazla) zikredin.


“Ey âmenû olanlar! Allah’ı çok zikirle zikredin.” Yani her gün çektiğiniz zikir süresi, zikir çektiğiniz zaman parçası, zikir çekmediğiniz zaman parçasından daha uzun olsun. Böylece zikri çok yapacaksınız, zikirsiz geçen süreniz daha kısa bir süre olacak.

• Peki daimî zikir farz mı? Nisa Suresinin 103. âyet-i kerimesi de onu söylüyor:

1/FÂTİHA-103:



Diyor ki Allahû Tealâ: “Ayaktayken de, otururken de, yan üstü yatarken de hep Allah’ı zikredin.”, diyor.

Üç halde bulunacağınıza göre, –ya  ayaktasınız, ya oturuyorsunuz, yada yatıyorsunuz– üç halin üçünde de “Allah’ı zikredin.”, diyor Allahû Tealâ; yani “Zikr-i Daim” in sahibi olun.”, diyor Allahû Tealâ. Daimî zikir sevgili kardeşlerim, zikir sizi mutluluğa götürecek olan bütün anahtarların bileşkesidir. Mutluluk, zikirle vardır. Zikir bir muhteşem ve sağlam mutluluk teminatıdır.

Sevgili kardeşlerim, öyleyse şeytan insanların zikirden yüz çevirmesiyle, onları kendine dost edebileceğini biliyor. Eğer Allah’ın zikrinden bir insan yüz çevirirse, o adım adım şeytanın emrine girer.

Benzer konular