Defalarca Allah’a ulaşmayı diledim. Zikri seviyorum, bana zevk veriyor ama namazı son zamana bırakıyorum. Oruç ise normal. Gerçekten dileyemeden ölmekten korkuyorum ama olmuyormuş gibi geliyor. Ne yapmam gerekir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Zikir » Defalarca Allah’a ulaşmayı diledim. Zikri seviyorum, bana zevk veriyor ama namazı son zamana bırakıyorum. Oruç ise normal. Gerçekten dileyemeden ölmekten korkuyorum ama olmuyormuş gibi geliyor. Ne yapmam gerekir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Defalarca Allah’a ulaşmayı diledim. Zikri seviyorum, bana zevk veriyor ama namazı son zamana bırakıyorum. Oruç ise normal. Gerçekten dileyemeden ölmekten korkuyorum ama olmuyormuş gibi geliyor. Ne yapmam gerekir?

Ben Allah’a ulaşmayı diledim. Defalarca diliyorum. Namazlarımı kılıyorum ama namazı sevemiyorum. Günde 10 saat civarı zikir yapıyorum. Siz, "İbadetleri hemen sevmeye başlarsınız." diyorsunuz ama olmuyor. Ne yapmam lâzım? Zikri seviyorum, bana zevk veriyor ama namazı son zamana bırakıyorum. Oruç ise normal olarak yani insan aç olduğu için hissediyor. Neyi kastediyorsunuz anlamadım. Gerçekten dileyemeden ölmekten korkuyorum. Benim için dua eder misiniz? Allah’a ulaşmayı çok istiyorum. Yürekten diliyorum ama olmuyormuş gibi geliyor.

Sevgili kardeşim, Allah’a ulaşmayı istediğin zaman, gerçekten kalbinden dilediğin zaman, Allahû Tealâ sana ibadetleri sevdirecek. Namaz kılmak da hoşuna gidecek, oruç tutmak da hoşuna gidecek, zikir yapmak da hoşuna gidecek. Ama şu anda senin sadece zikir yapmak hoşuna gidiyor. Günde 10 saat zikri yapıyorsan, bu senin Allah’a ulaşmayı dilediğini gösterir. Günde 10 saat zikir yapmak, daha bu aşamada, Allah’a ulaşmayı dileme aşamasında herkesin kârı değildir. Zikirden zevk de aldığını söylüyorsun. Öyleyse sen Allah’a ulaşmayı dilemişsin.
Namaz konusunda, kısa bir zaman sonra mutlaka iştiyak duyacaksın. Namazlarını çok rahat kılacaksın. “Oruç ise, insan aç olduğu için hissediyor.” diyorsun, bir süre sonra hissetmeyeceksin açlığı. “Allah’a ulaşmayı çok istiyorum, yürekten diliyorum.” diyorsun. “Ama olmuyormuş gibi geliyor.” diyorsun. Hayır, onu sana söyleyen iblis. Günde 10 saat zikir yapıyor ve zikirden zevk alıyorsan, sen mutlaka Allah’a ulaşmayı dilemişsin.
 

Benzer konular