Bütün ibadetlerimi yerine getirsem, Allah’a ulaşmayı dilesem, zikrimi çeksem yine de bir yere tâbî olmam gerekir mi? Gerekirse, niçin? Zorunlu mudur?

Anasayfa » Ana Sayfa » Zikir » Bütün ibadetlerimi yerine getirsem, Allah’a ulaşmayı dilesem, zikrimi çeksem yine de bir yere tâbî olmam gerekir mi? Gerekirse, niçin? Zorunlu mudur?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Bütün ibadetlerimi yerine getirsem, Allah’a ulaşmayı dilesem, zikrimi çeksem yine de bir yere tâbî olmam gerekir mi? Gerekirse, niçin? Zorunlu mudur?

Zaten Allah’a ulaşmayı dilesen, bu suali bana soramazsın. Neden? Çünkü sen mürşidine ulaşmayı dileyeceksin. Allahû Tealâ kalbine, senin de kalbine mürşid sevgisi verecek. Nasıl bizim kalbimize verdiyse, mürşidimize ulaştıysak vakti zamanında. Sen Allah’a ulaşmayı dilersen, Allah sana mürşid sevgisini verecek. Mürşidine ulaşıp tâbî olduğun zaman da mürşidini çok ama çok seveceksin.

Öyleyse “Yine de bir yere tâbî olmam gerekir mi?” diyor. Zaten üzerine farz! Gerekir mi? Gerekir. Ama Allahû Tealâ bunu senin istemeni sağlayacak. O zaman da böyle bir suali sorman gerekli olmayacak tabiî.

“Gerekirse, niçin?” Mürşide tâbî olmak farz olduğu için.

“Zorunlu mudur?” Farz. Zorunludur. Bütün farzlar zorunlu Kur’ân-ı Kerim’de.

“Allah’a ulaşmayı kalpten dileyerek dilimizle zikretsek.”

Allah’a ulaşmayı kalpten dileyin. Dilinizle zikredin. Ama mutlaka, eğer dilemişseniz, zaten siz Allah’a ulaşmayı dileyen bir kişi olarak, siz mürşidinizi arayacaksınız. Ve Allahû Tealâ size mürşidinizi gösterdiği zaman o mürşidi çok seveceksiniz.

Benzer konular