İbadetlerimizi cenneti kazanmak için mi, yoksa kesinlikle Allah rızası için mi yapmam lâzım?

Anasayfa » Ana Sayfa » Zikir » İbadetlerimizi cenneti kazanmak için mi, yoksa kesinlikle Allah rızası için mi yapmam lâzım?
share on facebook  tweet  share on google  print  

İbadetlerimizi cenneti kazanmak için mi, yoksa kesinlikle Allah rızası için mi yapmam lâzım?

Şimdi namaza durduğum zaman ya da namaz kılmak istediğim zaman, bunu cenneti kazanmak için yapıyorum. Allah rızası istiyorum ama cennet ve geleceğimin en iyi şekilde olmasını da istiyorum. O zaman bir günah var mı? Yoksa kesinlikle Allah rızası için mi yapmam lâzım?
 
Hayır. İster Allah rızası için yap, ister cenneti kazanmak için yap, ama namaz kıl. Namazı kılman lâzım. Kılmazsan olmaz. Fakat namazı Allah’ın rızasını kazanmak için de kılsan, Allah’ın emrini yerine getirmek için de kılsan (farzdır namaz), Allah’ın farzını yerine getirmek için de kılsan, hem Allah’ın rızasını yerine getirmek için, hem de Allah’ın farzı olduğu için kılsan, eğer Allah’a ulaşmayı dilemezsen:

1- Şirktesin.
2- Cehennemden kurtuluşun da mümkün değil.

Allah’a ulaşmayı dilemeyen kişi, sadece şirkte değildir. Küfürdedir. Gideceği yer cehennemdir. Allah’ın âyetlerinden gâfildir. Dalâlettedir, hüsrandadır, günahları sevaplarından fazladır. Cehennemden kurtulması mümkün değildir. Öyleyse Allah rızası için de namaz kılabilirsin. Allah’ın farzı olduğu için de namaz kılabilirsin. Allah ikisini de kabul eder. Sen sadece namazını kıl. Ama söylediğimiz gibi Allah’a ulaşmayı dilemedikçe, namaz kılman seni hiçbir yere götürmez.

Namaz farz mıdır? 7 vakit namazın; 5 vakti farzdır, 2 vakti sünnettir. Sabah namazı farz. Sabah namazıyla öğle namazı arasında kuşluk sünneti sünnet. Öğle namazı farz, ikindi namazı farz, akşam namazı farz, yatsı namazı farz. Gece saat 12:00’de, şimdiki saatle 01:00’le sabah namazına yarım saat kala arasındaki mesafe, sabah namazına girene kadar olan mesafe içinde kılınan namaz ise teheccüd namazı. Kuşluk sünneti de bir namazdır, teheccüd sünneti de bir namazdır. Böylece vakitler 7 oluyor.

Benzer konular