Çok önemli konularda karar vermeden önce namaz kılıyorum, dualar okuyorum, Âyetel Kursî okuyorum hediye ediyorum. İçim şükür bulduktan sonra içimden gelen sese göre karar veriyorum. İçimden duyduğum ses ne olabilir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Doğru Düşünce Alışkanlığı » Çok önemli konularda karar vermeden önce namaz kılıyorum, dualar okuyorum, Âyetel Kursî okuyorum hediye ediyorum. İçim şükür bulduktan sonra içimden gelen sese göre karar veriyorum. İçimden duyduğum ses ne olabilir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Çok önemli konularda karar vermeden önce namaz kılıyorum, dualar okuyorum, Âyetel Kursî okuyorum hediye ediyorum. İçim şükür bulduktan sonra içimden gelen sese göre karar veriyorum. İçimden duyduğum ses ne olabilir?

“Bazen çok önemli konularda kafama takılan bir hususta…” olsun mu?

Olsun. Eğer dîni konulardaysa, kafanıza takılan suali bize ulaştırabilirsiniz. Eğer şeriatla alâkalı konularsa o zaman bulunduğunuz yerdeki dîn adamlarına ulaşmanız daha doğru olur. Biz, sizlerin şeriat konusunda soracağınız suallerin muhatabı değiliz. Biz onun ötesiyle, sizlerin ruhunuzu Allah'a ulaştırmakla vazifeliyiz.

“…veya direkt olarak kafama takılan sorumun cevabını alabilmek veya bir kısım, bir konu hakkında karar vermek gibi durumlarda…”

Karar verebilirsiniz. Kafanıza takılan sorunun cevabını Allahû Tealâ’dan sorun, kalbinize işaret gelmesini isteyin.
 
“…iki rekât namaz kılıyorum. Bildiğim duaları okuyor, hediye ediyorum. Sonra Âyetel Kursî okuyorum. Çokça okuyorum. İçim şükür bulduktan sonra kendi kendime içime soruyu sorduğumda, içimden gelen sese göre karar veriyorum ve de içimden gelen ses beni henüz yanıltmadı.”  

Çok güzel! Aynen devam edin inşaallah.

“Fakat korkuyorum. Sıkça başvuruyorum. Nefsimden, şeytan ve cinlerin ayağımı kaydırmasından korkuyorum.”
 
Aslında böyle yapmak yerine bence sabah şafaktan evvel kalkın, hacet namazı kılın ve Allah'a yöneltin talebinizi. Sizin için daha hayırlı olur. Mutlaka boy abdesti alın. O zaman şeytanın sizi aldatması diye bir olay tahakkuk etmez.

“İçimden duyduğum ses ne olabilir?”

Sizin sesiniz olabilir, şeytanın da sesi olabilir. Ama Allahû Tealâ’nın da bu konuda bir şeyler söylemesi mümkündür ama siz emin olamazsınız. Onun için emin olmak isteyen kişinin yapacağı şey, boy abdesti alıp hacet namazını kılmak ve Allah'tan sormaktır. O zaman doğru cevap alır mutlaka Allah'tan.

Benzer konular