Doğru düşünce alışkanlığını nasıl elde ederiz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Doğru Düşünce Alışkanlığı » Doğru düşünce alışkanlığını nasıl elde ederiz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Doğru düşünce alışkanlığını nasıl elde ederiz?

Doğru düşünce alışkanlığı sevgili kardeşlerim, bu konuda bilgi sahibi olanlara ulaşarak elde edilir. İslâm’ın standartlarına baktığımız zaman 7 tane safha görüyoruz.

Allah’a ulaşmayı dilemek, 1.
Mürşide tâbiiyet, 2.
Ruhun Allah’a ulaşması, 3.
Fizik bedenin teslimi, 4.
Nefsin teslimi, 5.
Muhlis olmak, 6.
İradeyi Allah’a teslim etmek, 7.

Bütün insanlar için bu 7 tane safha söz konusudur. Ve Allah’a ulaşmayı dileyen herkese Allahû Tealâ mutlaka yardımda bulunur. Bu nasıl bir olay? Kişinin gerçek anlamda Allah’a ulaşmayı dilemesiyle alâkalı olan bir olay. Birçok kişi sözle: “Yarabbi! Ben de ruhumu Sana ulaştırmak istiyorum.” der ama aslında kalbî bir dilek yoktur.

Bu olmadığı takdirde o kişinin hedefe ulaşması da mümkün değildir. Dünyadan gene bir zevk alamadan öyle bir hayatı yaşayarak geçer gider. Ama Allah’a ulaşmayı gerçek anlamda dileyen bir kişi şu dünyadaki hayattan büyük ölçüde zevk almak imkânının sahibidir. Çünkü nefsinin kalbine Allahû Tealâ nurları o kişi zikrettikçe, daha mürşidine tâbî olduktan sonra Allahû Tealâ yerleştirecektir. Nefsin kalbi nurlarla doldukça o kişinin mutluluğu nur seviyesince devamlı yükselecek, yükselecek, yükselecektir. Ve mutluluk bu kişi için mutlak olarak tahakkuk eder.

Allah razı olsun.

Benzer konular