"Tâbiiyet yoktur. Kul ile Allah arasına kimse giremez."diyorlar. Açıklar mısınız?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » "Tâbiiyet yoktur. Kul ile Allah arasına kimse giremez."diyorlar. Açıklar mısınız?
share on facebook  tweet  share on google  print  

"Tâbiiyet yoktur. Kul ile Allah arasına kimse giremez."diyorlar. Açıklar mısınız?

Bütün hocalardan dinlediğimiz şey odur ki; “Tâbiiyet yoktur. Kul ile Allah arasına kimse giremez.” Öyle diyorlar. Talebeniz olduğunu söyleyen kişi açıkladığında şaşırdım. Bize öğretenlerle sizin açıklamalarınız farklı. Açıklar mısınız?

Allahû Tealâ buyuruyor ki Mâide Suresinin 35. âyet-i kerimesinde:

5/MÂİDE-35: Yâ eyyuhâllezîne âmenûttekûllâhe vebtegû ileyhil vesîlete ve câhidû fî sebîlihi leallekum tuflihûn(tuflihûne).
Ey âmenû olanlar (Allah’a ulaşmayı, teslim olmayı dileyenler); Allah’a karşı takva sahibi olun ve O’na ulaştıracak vesileyi isteyin. Ve O’nun yolunda cihad edin. Umulur ki böylece siz felâha erersiniz.


“yâ eyyuhellezîne âmenûttekûllâhe vebtegû ileyhil vesîlete: Ey âmenû olanlar (Allah'a ulaşmayı, ruhlarını Allah’a ulaştırmayı dileyenler)! Takva sahibi olun (2. takvanın) ve Allah’a sizi ulaştırmaya vesile olacak kişiyi Allah’tan isteyin. ”

“Sizi Allah’a ulaştırmaya vesile olan kişiyi Allah’tan isteyin.”  diyor Allahû Tealâ. Demek ki bizimle Allah'ın arasına birisi giriyor. “Kul ile Allah arasına kimse giremez.” derler!

Allahû Tealâ diyor ki: “Ve cealnâ minhum eimmeten yehdûne bi emrinâ lemmâ saberû ve kânû bi âyâtinâ yûkınûn: Onlardan (insanlardan) imamlar kıldık, emrimizle insanları hidayete erdirsinler diye. Sabır sahibi oldukları için ve Allah'ın âyetlerine yakîn hâsıl ettikleri için.”

32/SECDE-24: Ve cealnâ minhum eimmeten yehdûne bi emrinâ lemmâ saberû ve kânû bi âyâtinâ yûkınûn(yûkınûne).
Ve onlardan, emrimizle hidayete erdiren imamlar kıldık, sabır sahibi oldukları ve âyetlerimize (Hakk’ul yakîn seviyesinde) yakîn hasıl etmiş oldukları için.


Öyleyse insanlar ne kadar “Allah ile kul arasına kimse giremez.” falan gibi laflar ederlerse de Allahû Tealâ insanlarla kendisi arasına imamlar koyduğunu ve bu imamların görevinin insanları hidayete erdirmek olduğunu söylüyor. Öyleyse ifade açık ve kesin. Sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ bunu söylediğine göre açık açık bu ifade Kur'ân’da yer aldığına göre hiç kimse “Allah ile kul arasına kimse giremez.” diyemez.

Benzer konular