Sırat köprüsü var mıdır?

Anasayfa » Ana Sayfa » Sırat Köprüsü » Sırat köprüsü var mıdır?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Sırat köprüsü var mıdır?

Es selâmu aleykum ve rahmettullâhi ve berakâtuhu! Sevgili Efendimiz! Hasretle, hürmetle o gül kokan ellerinizden öpüyorum inşaallah. Sizi, çok ama çok seviyorum, çok seviyorum. Efendimiz, yine himmetinizle bir bayram yaşıyoruz inşaallah. Bütün kardeşler birarada. Efendimiz, bizlere inşaallah sırat köprüsü hakkında bilgi verir misiniz? Öyle şey var mı, öyle bir şey var mı? Sizi çok ama çok seviyorum. Size lâyık bir talebe olabilmek için her konuda dualarınızı istiyorum.

Sevgili kardeşlerim! Sırat köprüsü içinde, sırat köprüsü konusunda şöyle söylenir: “Sırat köprüsü kıldan incedir, kılıçtan keskindir. Üzerinden geçenler ya yürüyerek geçerler ya koşarak geçerler ya da uçarak geçerler. Ya da kestikleri koçun boynuzuna tutunarak geçerler. Eğer geçemeyenler, geçemezlerse hop cehenneme düşerler! Geçebilenler de geçtikten sonra cennete geçerler.” Bunların hepsi masal, hepsi hikâye! Sırat köprüsü diye bir şey söz konusu değil.

Sevgili kardeşlerim! Evvelâ şunu bileceksiniz; kıyâmet günü bütün insanlar bulundukları dünya adı verilen bu gezegende yerçekimi kuvveti kalmayacağı için ve manyetik alan orada, İndi İlâhi’de olacağı için, mahşer meydanında olacağı için bütün insanlar kıyâmet günü mahşer meydanına mezarlarından çıkarak zaman geriye doğru giderken mezarlarından çıkarak mahşer meydanında toplanırlar. Sonra bu insanların hepsi İndi İlâhi’ye ulaşır. Hepsinin rakamlı kitapları oradadır. Herkes özel sistemlerle kendi hayat filmini görebileceği yere ulaştırılır. Ve kişi hayat filmini seyreder.

Hayat filminin muhtevası 3 boyutludur. 3 boyutlu olarak boşlukta kendinizi görürsünüz, doğuşunuzdan ölümünüze kadar. Çok da hızlı bir şekilde çalışır. Ve devamlı, her saniye derece yazar hayat filminiz. Ya pozitif dereceler, yeşil rakamlı dereceler, zait dereceler yazılır, bu kazançlarınızdır. Ya da kırmızılı dereceler yazılır, bu kayıplarınızdır. Her gününüz için birçok yeşil derece, birçok kırmızı derece kazanırsınız. Aslında kırmızı dereceler kaybedilmiş derecelerdir. Ama kendi hanesine ilâve rakamlar olarak gelir. Yani birbirinin üzerine ilâve edilerek gelir. Elinize bir mizan verirler. Hayat filminizi 2 ayrı cepheden görürsünüz:

1- Fizik standartlarda, fizik vücudunuzun davranışlarını gösteren hayat filmi. Kiramen katibîn melekleri tarafından çekilmiştir.
2- Düşüncelerinizin 3 boyutlu filmi. Düşüncelerinizle yaptıklarınız arasındaki denge orada kurulur.

Ve hayat filminizi seyrettikten sonra ya pozitif çıkar netice, gideceğiniz yer cennettir. Ya da negatif çıkar, gideceğiniz yer cehennemdir. Hayat filminiz size teslim edilir. Ve herkes, istisnasız herkes doğru cehenneme girer. Cehennemim avlusuna girilir. Giriş de iki şekildedir. Allah’ın dostları, cennette kalacak olanlar cennete uçarak girerler. Cehennemde, (Afedersiniz) cennete girecek olanlar cehenneme uçarak girerler. Cehennemin avlusuna herkes ulaşır. Uçarak girenler cehennemi gezdikten sonra cennete girecek olanlardır. Diğerleri cehennemde kalacak olanlardır, cezalanacak olanlardır. Ama Meryem Suresinin 71.  âyeti diyor ki:

19/MERYEM-71: Ve in minkum illâ vâriduhâ, kâne alâ rabbike hatmen makdıyyâ(makdıyyen).
Ve sizden biriniz (bile hariç olmamak üzere hepiniz), illâ (muhakkak) ona (cehenneme) varacaksınız. (Bu), senin Rabbinin üzerine (aldığı) kesinleşmiş bir hükümdür.


“Kıyâmet günü aranızda cehenneme uğramayacak olan hiç kimse yoktur. Sonra Biz cennete gidecek olanları oradan cennete göndeririz.” Öyleyse herkes, istisnasız herkes cehenneme giriyor. Herkes istisnasız cehenneme girdiğine göre bu âyet-i kerime gereğince, İndi İlâhi ile cehennemin arasında bir sırat köprüsü olması mümkün değil. Herkes giriyor, istisna yok! Aşağı düşen, yukarı çıkan filan bir şey yok. Herkes cehenneme mutlaka giriyor.

Peki, sonra ne oluyor? Cehennemi görerek oradan Allahû Tealâ’ya sonsuz şükürlerle çıkacak olan cennete girecek olanlar, oradan cehennemi gezdikten sonra ayrılıyorlar. Ve hepsi, cennete gideceklerin hepsi bu sefer de cennete giriyorlar. Gene sırat köprüsü olması mümkün değil. Çünkü bir kısmının aşağı düşüp de cehenneme girmesi söz konusu değil. Cehenneme girenler cennetliklerle beraber cehenneme giriyorlar, avluda bekliyorlar. Cehennemin içine girip de oradan çıkıp cennete gidecek olanları, Allah’a sonsuz şükürler olarak, şükürler ederek gidenleri izliyorlar. Sonra onlar cehenneme alınıyorlar, cehennemin içine, sonsuza kadar orada hep yanıyorlar.

Öyleyse cehennemde kalacak olanlar cehennemde kalırlar, asla dışarı çıkamazlar. Çıkamayacaklarına göre aşağı düşebilecekleri bir sırat köprüsü söz konusu değildir. Cennete gidecek olanlar cehennemden çıkıyorlar, onların da aşağı düşmesi mümkün değil. Çünkü gidecekleri yer mutlaka cennettir. Öyleyse sırat köprüsü diye bir olay yoktur. Bu bir hurafedir, insanların zannıdır. Kur’ân-ı Kerim’de sırat köprüsünden bir bahis hiçbir yerde mevcut değildir. Allah razı olsun. Hamdolsun ki, Allahû Tealâ bize Kur’ân’ı öğretti.

Benzer konular