Sırat köprüsü nedir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Sırat Köprüsü Var mıdır? » Sırat köprüsü nedir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Sırat köprüsü nedir?

Sevgili kardeşlerim! Sırat köprüsü diye bir köprü yok aslında. Bir isim var: “Sırat köprüsü.” Herkes de bir sırat köprüsü deyince: “Bir köprüden geçecek. O köprüyü geçemeyenler denize düşecekler, boğulacaklar. Geçebilenler de cennete gidecekler.” filan gibi laflar edilir.

Sevgili kardeşlerim! Bütün insanlar için Allahû Tealâ bir hedef tayin etmiş. Bu değişmez bir kanun: “Kimin kazandığı dereceler, kaybettiği derecelerden fazlaysa sadece onlar cennete girebilirler.”

Sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ’nın bu koyduğu bir kanun hepimiz için. Onun için kazandığımız derecelerin, kaybettiklerimizden fazla olması gerekir. Allahû Tealâ’ya herkes dua etsin ki; olay bu olsun.

İnsan mürşidine ulaştığı taktirde onun günahları sevaba çevrilecektir. Ama bu mürşidin hak mürşid olması lâzım. Onun için de onun Allah’tan sorulması lâzım. Tâbiiyet günahların sevaba çevrilmesi için geçerli ve yeterli bir sebeptir. Kim Allah’tan mürşidini sormuşsa, Allah ona mürşidini göstermişse, kişi o mürşide ulaşmışsa, onun mürşidine tâbî olması halinde günahları sevaba çevrilir.

Sevgili kardeşlerim! Böyle bir dizayn bütün insanlar için geçerlidir. Allahû Tealâ’nın istediği şey, bütün insanların cennete girmesidir. Şeytanın istediği şeyse bütün insanların cehenneme girmesidir. Ve Allahû Tealâ sözünü mutlaka yerine getirir. Bunun için kişinin hacet namazını kılması ve Allah’tan mürşidini istemesi yeterli bir muhtevadır. Boy abdesti alınır. Hacet namazı kılınır. Allahû Tealâ mutlaka o kişiye mürşidini gösterir. Ve kişi mürşidine ulaşıp tâbî olduğu zaman ruhu mutlaka vücudundan ayrılır. Bu noktadan itibaren 7-8 aylık bir devre içinde, o kişinin ruhu normal standartlarda mutlaka Allahû Tealâ’ya, 7 tane gök katını aşıp Allah’ın Zat’ına ulaşacaktır. Ve o kişi ermiş evliya olacaktır.

Allah razı olsun.

Benzer konular