Sırat köprüsünü açıklar mısınız?

Anasayfa » Ana Sayfa » Sırat Köprüsü » Sırat köprüsünü açıklar mısınız?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Sırat köprüsünü açıklar mısınız?

Kıyâmet günü bütün insanlar önce toplanacaklardır. Nefsler, fizik vücutların içine girecektir. Hüviyet değiştirecektir insanlar, enerji bedenlere kavuşacaklardır ve İndi İlâhi’de hayat filmlerini göreceklerdir. Ondan sonra gidecekleri yer, ister cehennemde kalacak olsunlar, ister cennete gidecek olsunlar hepsi mutlaka cehenneme girecektir. Meryem Suresinin 71 ve 72. âyetleri bunu net olarak söylüyor.

19/MERYEM-71: Ve in minkum illâ vâriduhâ, kâne alâ rabbike hatmen makdıyyâ(makdıyyen).
Ve sizden biriniz (bile hariç olmamak üzere hepiniz), illâ (muhakkak) ona (cehenneme) varacaksınız. (Bu), senin Rabbinin üzerine (aldığı) kesinleşmiş bir hükümdür.

19/MERYEM-72: Summe nuneccîllezînettekav ve nezeruz zâlimîne fîhâ cisiyyâ(cisiyyen).
Sonra takva sahiplerini kurtaracağız. Ve zalimleri, diz üstü çökmüş olarak bırakacağız.


Herkes mutlaka cehenneme gidecek sevgili kardeşlerim. Kim olursa olsun, gideceği yer mutlak olarak cehennem. Bu, her cehenneme gidenin cehennemde kalacağı manasına gelmiyor. Cehenneme gidenler 2 grup olarak gidiyor:

• Uçarak cehennemin içine, cehennemin kapısından içeri girip asli cehennemin duvarlarının
dışına gelenler. Bunlar, Allahû Tealâ’nın İndi’nde öyle insanlar ki; bir kısmı uçarak girenlerdir. Mutlaka cehenneme gittikten sonra, cehennemi gördükten sonra Allah’a sonsuz hamd ve şükürler ederek cehennemden çıkıp cennete gidecek olanlar.

• Bir de cehenneme, cehennemde kalmak üzere girenler var.

İster cehennemde kalacak olsunlar, ister cennete gidecek olsunlar, herkes mutlaka cehenneme gidecek.

Allahû Tealâ Meryem-71’de: “Aranızdan hiçbirisi cehennemden beri kalmayacaktır. Cehenneme mutlaka hepiniz uğrayacaksınız. Sonra bir kısmınızı Biz orada tutacağız. Onlar cehennemin etrafında diz üstü çökmüş vaziyette bütün cehennemin etrafını kaplayacaklardır. Geri kalanları da oradan cennete alacağız.” diyor.

Şimdi bu durumda mahşer meydanıyla ya da İndi İlâhi’yle (İndi İlâhi’den geliyorlar oraya) cehennem arasında bir Sırat köprüsünün olması mümkün değil. Sırat köprüsünü tarif ediyorlar: “Onun üzerinden insanlar ya uçarak geçerler, ya koşarak geçerler, ya sürünerek geçerler, ya da koçun boynuzuna tutunup geçerler. Oradan aşağı düşen, cehenneme düşer.” diyorlar.

Sevgili kardeşlerim! Herkes cehenneme mutlaka gidiyor. “Sırat Köprüsü” diye bir köprüden geçmeden, kim olursa olsun; cennete gidecekler de, cehenneme gidecekler de önce oraya (cehenneme) gidiyor. Öyleyse İndi İlâhi ile cehennem arasında bir sırat köprüsü olması mümkün değil. Çünkü istisnasız herkes köprüden aşağı düşmesi lâzımdır. Ayrıca cehenneme girenler zaten cehennemde. Cehennemin girişinden girenler, cehennemin etrafını kaplayanlar, cehennemin etrafında olanlar, cehennemin hepsi dışında daha. Ama kim olursa olsun bütün insanlar oradan (İndi İlâhi’den) cehenneme (hepsi) gitmek mecburiyetindedir. Öyleyse herkes mutlaka cehenneme gideceğine göre, ulaşacağına göre İndi İlâhi ile cehennem arasında bir sırat köprüsü olamaz.

Şimdi cehennemi gezdikten sonra oradan çıkıp da kendilerine izin verilenler, cennete girmek üzere (onun için “izin günü” deniyor kıyâmet gününe aynı zamanda) oradan (cehennemden) çıkanların da hepsi mutlaka Allah’ın cennetine gidecektir. Öyleyse cehennemle cennet arasında da bir sırat köprüsü olamaz. Öyleyse “Sırat Köprüsü” diye bir müessese, Kur’ân-ı Kerim’de zaten geçmiyor. Hiç kimse bize Kur’ân-ı Kerim’de “Sırat Köprüsü” kelimesini gösteremez. Böyle bir kelime, Kur’ân-ı Kerim’de mevcut değil. Öyleyse “Sırat Köprüsü” bir hayaldir, hepsi o kadar.

Benzer konular