Kul ile Allah arasına kimse giremeyeceğine göre ruhumuzun Allah’a ulaşması için gerekli dediğiniz mürşide tâbî olmak şirk olmaz mı?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah ile Kul Arasına Kimse Giremez » Kul ile Allah arasına kimse giremeyeceğine göre ruhumuzun Allah’a ulaşması için gerekli dediğiniz mürşide tâbî olmak şirk olmaz mı?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Kul ile Allah arasına kimse giremeyeceğine göre ruhumuzun Allah’a ulaşması için gerekli dediğiniz mürşide tâbî olmak şirk olmaz mı?

Kim demiş onu acaba?

- Bir misafirimizin suali inşaallah.

Hayır, onu soranı sormuyorum. O sözü kim söylemiş acaba?
 
Sevgili kardeşlerim! Masallarla uğraşmayın! Allahû Tealâ hepinizin kurtuluşunu istiyor. Hiç kimse mürşidine tâbî olmadıkça, ermiş evliya olamaz yani ruhu vücudundan ayrılıp, şu dünya hayatını yaşarken 7-8 aylık bir devrede Allah’a ulaşamaz. Kim ermiş evliya olmak istiyorsa son derece kolay bir işi hemen gerçekleştirsin. Yapması lâzımgelen şey, mürşidine tâbî olmak. Tâbî olduğu anda ruhu vücudundan ayrılıp, Allah’a doğru yola çıkar, 7-8 aylık bir devrenin sonunda da o kişinin ruhu mutlaka Allah’a ulaşır. Ulaştığı zaman ne olur? O kişi ermiş evliya olur.
 
Sevgili kardeşlerim! Bütün insanlar için Allahû Tealâ ermiş evliya olmayı hedef gösteriyor. Hiç kimse kendi başına bu hedefe ulaşamaz. Mutlaka bir mürşidden el almak mecburiyetinde, manevi hedeflere ulaşabilmek için. Bu hedefler de her zaman herkese açıktır.

Allah razı olsun.

Benzer konular