Kendi kendimize tövbe edebiliyorken, mürşidin elini öperek tövbe etmek bize ne kazandırır?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Kendi kendimize tövbe edebiliyorken, mürşidin elini öperek tövbe etmek bize ne kazandırır?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Kendi kendimize tövbe edebiliyorken, mürşidin elini öperek tövbe etmek bize ne kazandırır?

Bir insanın mürşidinin elini öperek tövbe etmesi, o kişiye Allah’ın cereyanının geçmesini ifade eder. Son derece önemli bir konu. İnsanların gerçek anlamda mutlu olanları, mürşidinden tövbe alanlardır. Bu tövbe alındığı noktada, mürşidin elinde olan o imkân, o kişiye de ulaşır, yeni tâbî olan kişiye de ulaşır. Ve mutluluğu yaşar sevgili kardeşlerim! Huzur içinde mutlu bir hayatı yaşar. Ne kadar isterdik, hepinizin aynı mutluluğu yaşamasını. Gördükçe, yaşadıkça, siz de başka insanları, siz de başka insanları uyarmaya çalışırdınız sevgili kardeşlerim! “Bak ben bu mutluluğu yaşıyorum. Başka insanlara mutluluk vermek üzere hayatımı değiştirdim ve bu mutluluğu başarabiliyorum, ben onları mutlu edebiliyorum. Ama bakıyorum; asıl mutlu olan ben mişim meğerse. Çünkü o insanlara mutluluk ulaştırmakla ben o mutluluğa sahip olmak imkânına ulaşmışım.”

Sevgili kardeşlerim! Biz de hepinize sesleniyoruz; ne kaybedersiniz? Başka insanları mutlu etmek istikametinde bir gayretin sahibi olursanız, bundan çok büyük mutluluk duyacağınızdan biz eminiz.
 
Sevgili kardeşlerim! Hayat sizin hayatınız. Ne kadar mutlu bir hayat yaşarsanız,, dünyayı kendinize o kadar cennet ittihaz edersiniz.
 
Sevgili kardeşlerim! Dünyanız bir cennet olur veya olamaz. Ama bu sizin elinizde. Siz başka insanları ne kadar mutlu edebilirseniz, Allahû Tealâ da sizi o başkalarına verdiğiniz mutlulukların toplamı kadar mutlu eder. Allah’ın kanunu budur. Allah’ın kanunu ne kadar güzel bir kanun, öyle değil mi sevgili kardeşlerim?

Sizleri çok ama çok seviyoruz. Sanıyorum ki; bir çok kardeşimiz bizimle konuşmak veya suallerini sormak istikametinde bekliyorlar. Onlara bu imkânı vermek üzere dinliyorum inşaallah.

Allah razı olsun.

Benzer konular