Tövbe aldıktan sonra ‘görevlerimizi yapamazsak’ diye çok korkuyorum. Ne yapabiliriz bunun için?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Tövbe aldıktan sonra ‘görevlerimizi yapamazsak’ diye çok korkuyorum. Ne yapabiliriz bunun için?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Tövbe aldıktan sonra ‘görevlerimizi yapamazsak’ diye çok korkuyorum. Ne yapabiliriz bunun için?

Bu korkmak sebebiyle eğer tövbe almıyorsan, çok büyük bir hata içindesin. Mutlaka tövbe almak mecburiyetindesin şartlar ne olursa olsun. Ama bunu düşünebildiğine göre sen mutlaka tövbe aldığın takdirde bu işi başarabilecek olan birisin. Allah razı olsun evlâdım!

- Muhterem Efendimiz! Bugün bize ulaşan soruların sonuna geldik inşaallah. Sizinle geçirdiğimiz her dakika, bizim için mutlulukların en büyüğü Muhterem Efendimiz! Tüm izleyicilerimiz, kardeşlerimiz ve bizler için her konuda mübarek dualarınızı diliyor, bu vesileyle bir kez daha beraat kandilinizi tebrik ediyor, gül kokan mübarek ellerinizden sonsuz hasret ve hürmetle öptüğümüzü söyleyerek yüksek huzurlarınızdan ayrılıyoruz Muhterem Efendimiz! Sizi çook ama çook seviyoruz Muhterem Efendimiz, kalbimizden inşaallah.

Sevgili kardeşlerimiz! Biz de hepinizi çok ama çook seviyoruz. Bir tek görevimiz var: Sizlerin Allah'ın cennetine ulaşması, ulaştırılması. Bu konuda elimizden gelen her şeyi yapmakla vazifelendirildik. Allah'a ham dediyoruz, şükrediyoruz ki; kardeşlerimiz Allah'a ulaşmayı dilediler. Diledikleri anda da o olay zaten gerçekleşmiş oluyor.

Sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ’nın yarattığı 7 kat cennete baktığımız zaman, kişinin Allah'a ulaşmayı dilemesiyle başlayan bir olayla karşı karşıyayız.

* Allah'a ulaşmayı diliyor,1.
* Sonra mürşidine tâbî oluyor, 2.
* Ruhu Allah'a ulaşıyor, 3.
* Fizik bedenini teslim ediyor, 4.
* Nefsini teslim ediyor, 5.
* Muhlis oluyor, 6.
* İradesini Allah'a teslim ediyor, 7.

7 kat cennet böyle bir statü içinde gerçekleşiyor.

Sevgili kardeşlerimiz! Allahû Tealâ’nın hepinizi sonsuz mutluluklara ulaştırmasını Yüce Rabbimizden dileyerek sözlerimizi burada tamamlıyoruz. Allah hepinizden razı olsun.

Es selâmu aleykum ve rahmetullahi ve berekâtuhu!    

Benzer konular