“Mürşidi olmayanın mürşidi şeytandır.” diye bir söz duydum. Bu söz ne kadar doğru?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » “Mürşidi olmayanın mürşidi şeytandır.” diye bir söz duydum. Bu söz ne kadar doğru?
share on facebook  tweet  share on google  print  

“Mürşidi olmayanın mürşidi şeytandır.” diye bir söz duydum. Bu söz ne kadar doğru?

Sevgili kardeşlerimiz! Hiç kimse mürşide tâbî olmadan Allah'ın güzelliklerini yaşayamaz. Allahû Tealâ dînimize “İslâm dîni” diyor. Ne demek İslâm dîni? Teslim dîni demek. Neyimizi Allah'a teslim edeceğiz?

* Ruhumuzu; 1.
* Fizik bedenimizi yani vücudumuzu; 2.
* Nefsimizi; 3.
* İrademizi; 4.

Bu 4 tane faktörün Allah'a teslim edilmesi farzdır. Bu sebeple zaten dînimize İslâm dîni diyor Allahû Tealâ yani teslim dîni. Allah'a ruhunu teslim edecek kişi, fizik bedenini, nefsini ve neticede iradesini Allah'a teslim edecek. Bu teslimlerin her birisi, onun bir üst kat cennete girmesi için bir olaydır. Allahû Tealâ istiyor ki; herkes kurtulsun.

Sevgili kardeşlerim! Ne kadar yaşarız biz dünyada? 100 sene yaşadığımızı kabul edelim. Ama cennet veya cehennem sonsuza kadar devam edecek olan bir başka dünyadır. O dünyada cehennemde olmak var veya cennette olmak var.

* Allah'a ulaşmayı dilemeyen hiç kimse Allah'ın cennetine giremez sevgili kardeşlerim! Bu 1. kat cennettir.
* Mürşidine tâbî olan kişi 2. kat cennetin sahibidir.
* Ve ruh vücuttan ayrılarak Allah’a doğru yola çıkar. Ruhun Allah'a ulaşması 3. kat cenneti ifade eder.
* 4- fizik vücudun teslimi; 4. kat cennet.
* Nefsin teslimi; 5. kat cennet.
* Muhlis olmak; 6. kat cennet.
* İradeyi Allah’a teslim etmek; 7. kat cennet.

Allahû Tealâ her şeyi kanununa göre vücuda getirmiş ve insanların emrine vermiştir. Bütün insanlar iradelerini de Allah'a teslim edip, 7. kat cennete girmek hakkının sahibidir. Ama bunun için bunun bedelini ödemek mecburiyetindeler. 7. kat cennete giren bir kişi daimî zikrin sahibi olmak mecburiyetindedir. Her birinin bir belli seviyesi var. Allah'a ulaşmayı dileyen kişi 1.kat cennete girerken, Allah'a ulaşmayı dileyip de Allah'tan mürşidini soran ve ona tâbî olan kişi 2. kat cennete giriyor. Bu kişi tâbî olunca, ruhu mutlaka vücudundan ayrılıyor, Allah'a doğru yola çıkıyor. Allah'a ulaşması halinde ki; 7-8 aylık bir devreyi ifade eder bu, 3. kat cennetin sahibi kişi. Sonra fizik vücudunu teslim ediyor; 4. kat cennet. Sonra nefsini teslim ediyor ki; bu daimî zikri mutlaka gerektirir, 5. kat cennet. Muhlis oluyor; 6. İradesini de Allah’a teslim ediyor; 7. kat cennetin sahibi.

İşte sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ hiçbir şeyi sebepsiz yaratmaz. Her birinin bir sebebi vardır. İnsanların mutlu olması onların gayretlerine bağlıdır.

Allah razı olsun.

Benzer konular