Cezbe nedir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Cezbe » Cezbe nedir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Cezbe nedir?

Hocam! Bugün Milas’a bir güneş doğmuş ve biz de bu aydınlıktan inşaallah nasipleniriz. Allah razı olsun. Milas konferansında şu anda sizi dinlemekteyim. İnsanlardaki bu cezbe nedir? Herkes bunu çok merak ediyor. Cezbe sırasında insanlar başka bir şeyler mi anlıyor? Acaba açıklar mısınız?

Hayır kardeşim, öyle değil. Cezbe Allah’tan gelen ve insanı (bakın şimdi geldi) bir anda böyle şiddetle sarsan bir elektrik cereyanıdır. Allah sonsuz mesafeden size gaybi îmândan tahkiki îmâna geçmeniz için ilk işareti gönderiyor. Bu ilk işarettir. Görürsünüz ki sizin elinizde olmayan bir şekilde bir kuvvet sizi şiddetle sarsıyor. İşte bu şiddetle sarsma olayının adı cezbedir. O kardeşlerimiz onu kendiliklerinden yapmıyorlar. O anda, ne zaman isterse Allahû Tealâ herkesle ayrı ayrı ilgilenir. Herkese de ayrı bir zaman parçasında, belki herkese birden aynı zamanda da cezbe verir.

Cezbe gaybi îmândan tahkiki îmâna geçmenin ilk delilidir. Kişi bilir ki kendisinin hiç böyle bir düşüncesi yokken ansızın Allahû Tealâ onu şiddetle sarsar. Kendisinin dışında bir kuvvetin kendisini sarsması, o kişiyi kesin bir îmâna götürür. Gaybi îmân, artık tahkik edilmiş bir îmân oluyor. Tahkiki îmânın son safhası Allah’ın Zatı’nı görmektir. O zaman Allah’ta da size cezbe verirken ne olduğunu görürsünüz.

“Başka bir şey mi alıyor?”  (Hayır, başka bir şey söz konusu değil, bu kadar. Allah’ın cereyanı gelir ve sizi şiddetle sarsar.)

Sevgili kardeşlerim! Biz konuşurken bazen Allahû Tealâ’nın bize bir şeyler söylediğini siz anlayabilirsiniz. Bize Allah’ın o sırada bir şeyler söylediğini siz anlayabilirsiniz. Nereden anlayacaksınız? Sakallarımıza dikkatle bakın. O konuşurken sakallarımızda genişleme olur. Bundan sonra takip edin olayı. O genişleme o anda bize Allahû Tealâ’nın vahyinin gelmekte olduğunu ifade eder.

Benzer konular