Bir sohbetinizde cezbeyle ilgili bir âyet söylemiştiniz. Gerçek mü'minlerden bahsediyordu. Bende gerçek bir mü'min olmak istiyrum.

Anasayfa » Ana Sayfa » Cezbe » Bir sohbetinizde cezbeyle ilgili bir âyet söylemiştiniz. Gerçek mü'minlerden bahsediyordu. Bende gerçek bir mü'min olmak istiyrum.
share on facebook  tweet  share on google  print  

Bir sohbetinizde cezbeyle ilgili bir âyet söylemiştiniz. Gerçek mü'minlerden bahsediyordu. Bende gerçek bir mü'min olmak istiyrum.

Efendi Hz, Nur TV’de bir sohbetinizi izledim. Konu cezbeydi. Bir âyet söylediniz: “Gerçek mü'minler onlardır ki; Allah’ın ismi zikredildiği zaman kalpleri titrer.” Bende gerçek bir mü'min olmak için sizin duanıza ve himmetinize muhtacım.
 
“İşte onlar gerçek müminler ki; Allah zikredildiği zaman, kalpleri titrer.”

8/ENFÂL-2: İnnemâl mu'minûnellezîne izâ zukirallâhu vecilet kulûbuhum ve izâ tuliyet aleyhim âyâtuhu zâdethum îmânen ve alâ rabbihim yetevekkelûn(yetevekkelûne).
Gerçek mü’minler onlardır ki; Allah zikredildiği zaman kalpleri titrer (cezbelenir). Ve onlara Allah’ın âyetleri okunduğu zaman onların îmânlarını arttırır ve Rab’lerine tevekkül ederler.


Bu, Kur'ân. İşte onlar, cezbenin sahipleridir. Bu sohbette de bir defa Allahû Tealâ bize bir cezbe verdi. Cezbenin ne olduğunu, sadece bunu göstermek için diye düşünüyorum.

Benzer konular