Cezbe nedir? Cezbe sahibi olmak için ne yapmak gerekir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Cezbe » Cezbe nedir? Cezbe sahibi olmak için ne yapmak gerekir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Cezbe nedir? Cezbe sahibi olmak için ne yapmak gerekir?

Cezbe sahibi olmak için bir şey yapmak söz konusu değil. Allahû Tealâ dilediğine cezbeyi verir, dilediğine vermez. Yani ben bir gayretin sahibi olursam Allah bana da cezbe verir diye bir düşüncenin sahibi varsa aranızda, bu geçerli değil. Bu, Allah’ın tayinidir ve cezbe bir üstünlük değildir. Cezbesi olan insan da olmayan insan da kazandığı dereceler ikisinin aynıysa aynı derecenin sahibidir. Bir problemi yok.

Öyleyse hepimiz için Allahû Tealâ imkânlar bahşetmiş. Bu imkânlarla hepimiz hedeflerimize ulaşmak imkânının sahibi oluruz sevgili kardeşlerim. Standartlara baktığımız zaman Allah’a ulaşmayı dilemek var, mürşide tâbiiyet var, tâbiiyetle beraber ruhun vücuttan ayrılması, Allah’a doğru yola çıkması var, ruhun Allah’a ulaşması ve Allah’ın Zat’ında ifna olması söz konusu olacaktır. Ruh Allah’a o kişi ölmeden evvel ulaşmıştır. Şimdi birçok kişi, bu hakikatleri bilmeyen insanlar; “Ne yani insan ruhsuz da yaşayabilir mi? Ruhu vücudundan ayrılan bir insan ölmez mi?” derler. Eee şimdi ölmüş olmadığını görmüş olmalısınız; çünkü ben sizinle konuşuyorum. Benim ruhum Allahû Tealâ’ya ulaştı.

Bütün insanlar için Allahû Tealâ kapıları ardına kadar açmış. Böyle olan insanlar, ruhlarını dünya üzerinde yaşarken Allah’a ulaştırmış olan insanlar ermiş evliya hedefine ulaşmış olanlardır. Hepinizin etrafında bu hedefe ulaşmış olan insanlar vardır sevgili kardeşlerim. Allahû Tealâ çünkü söz vermiş, Kur’ân-ı Kerim’de aynen şu ifade geçiyor: “Kim Bana ulaşmayı dilerse Ben onu Kendime ulaştırırım.” diyor Allahû Tealâ. Burada sadece bir talep var. Kişi; “Yarabbi, ben de ruhumu Sana ulaştırmak istiyorum. Ne olur benim de ruhumu Sana ulaştır” diye Allahû Tealâ’ya müracatını yapmışsa Allahû Tealâ’nın standartları içinde bu kişinin ruhunu mutlaka Allahû Tealâ’ya Allah ulaştırır. Önemli mi? Çok önemli. Ermiş evliya olmak, Allahû Tealâ’nın temel emridir. Gerçek anlamda evliya demek; velî demek. Evliya; velî kelimesinin çoğulu ama tekil olarak da kullanılıyor. Acaba falanca, ermiş evliya mıdır diye sorduğumuz zaman “evliyadır” diye cevap verirler, “evliya değildir” diye cevap verirler her neyse. Ama evliya ruhunu Allah’a ölmeden evvel ulaştırmış olan kişidir. Allah’a ermiş olan kişidir. İşte onlara ermiş de denir. Evliya kelimesi ile ermiş kelimesi aynı mânâya geliyor sevgili kardeşlerim. Allahû Tealâ bütün insanlar için kapıları açmış ardına kadar. İnsanlar da Allah’ın emirlerini yerine getirerek hedeflerine birer birer ulaşıyorlar.

Allah razı olsun

Benzer konular