Allah'ın bir insanı kötü olaylarla sınaması ne demektir? Başımıza gelen olayları nasıl değerlendirmeliyiz demişler?

Anasayfa » Ana Sayfa » İmtihan » Allah'ın bir insanı kötü olaylarla sınaması ne demektir? Başımıza gelen olayları nasıl değerlendirmeliyiz demişler?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah'ın bir insanı kötü olaylarla sınaması ne demektir? Başımıza gelen olayları nasıl değerlendirmeliyiz demişler?

Bir insanın olaylara bakış açısı ona göre iyidir veya kötüdür. Ama önemli olan, o kişiye göre olayların iyi veya kötü olması değildir. Önemli olan; Allah’ın nazarında olaylar nasıl değerlendirilir? İyi olay veya kötü olay nedir?

Bir insanın Allah'a ulaşmayı dilemek, mürşide tâbiiyet, ruhunu Allah’a ulaştırmak, fizik bedenini teslim etmek, nefsini teslim etmek, muhlis olmak ve iradeyi Allah’a teslim etmek standartlarında 7 tane safhası var ve burada ruh, fizik beden, nefs ve irade Allah’a teslim edilecektir.

Şu husus hiçbir zaman unutulmamalıdır: Dînimiz İslâm dînidir. Yani İslâm “teslim olan” demek, teslim olanların dînidir. Bir insanın ruhunu (1), fizik bedenini (2), nefsini (3) ve iradesini (4) Allah’a teslim etmek gibi bir mükellefiyeti vardır. Peki, bunların hepsini teslim etmezse kişi cehenneme mi gider? Hayır. Daha kişi Allah'a ulaşmayı dilediği an, cehennemden kendisini kurtarır.

Allah razı olsun.

Benzer konular