Tâbî değilim, tâbî olmadan da Allah zikrini çekebilirmiyim?

Anasayfa » Ana Sayfa » Zikir » Tâbî değilim, tâbî olmadan da Allah zikrini çekebilirmiyim?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Tâbî değilim, tâbî olmadan da Allah zikrini çekebilirmiyim?

Tâbî olan da Allah zikrini çekebilir, tâbî olmayan da Allah zikrini çekebilir. Ama tâbî olmayan kişinin ruhu vücudundan ayrılmaz ve Allah’a ulaşamaz. O ermiş evliya hiçbir zaman olamaz. Kişinin isteğine kalmış bir olay. O kişi ermiş evliya olmak istiyorsa mutlaka mürşidine tâbî olmak mecburiyetindedir. Başka bir alternatif yok. Ama “Ben cennete gitmek istiyorum; hedefim bu kadar.” böyle diyen bir insan daha Allah’a ulaşmayı dilediği an 1. kat cennetin sahibidir ve Allah’tan mürşidini soracaktır, mürşidine Allah’ın kendisine gösterdiği mürşid mutlaka gösterilir. O mürşide ulaşıp da tâbî olursa 2. kat cennetin sahibidir; ruhu da vücudundan ayrılır. Ve Allahû Tealâ bir garanti veriyor burada, şöyle diyor ki Allahû Tealâ:

“Kim Bana ulaşmayı dilerse Ben onu Kendime ulaştırırım.”

42/ŞÛRÂ-13: Şeraa lekum mined dîni mâ vassâ bihî nûhan vellezî evhaynâ ileyke ve mâ vassaynâ bihî ibrâhîme ve mûsâ ve îsâ, en ekîmûd dîne ve lâ teteferrakû fîhi, kebure alâl muşrikîne mâ ted’ûhum ileyhi, allâhu yectebî ileyhi men yeşâu ve yehdî ileyhi men yunîb(yunîbu).
(Allah) dînde, onunla Hz. Nuh’a vasiyet ettiği (farz kıldığı) şeyi (şeriati); “Dîni ikame edin (ayakta, hayatta tutun) ve onda (dînde) fırkalara ayrılmayın.” diye Hz. İbrâhîm’e, Hz. Musa’ya ve Hz. İsa’ya vasiyet ettiğimiz şeyi Sana da vahyederek, size de şeriat kıldı. Senin onları, kendisine çağırdığın şey (Allah’a ulaşmayı dileme) müşriklere zor geldi. Allah, dilediğini Kendisine seçer ve O’na yöneleni, Kendisine ulaştırır (ruhunu hayatta iken Kendisine ulaştırır).


Bu kişi de eğer gerçek anlamda Allah’a ulaşmayı dilemişse yani kalbi net olarak böyle bir istikamete yönelmişse Allahû Tealâ mutlaka o kişiyi mürşidine ulaştırır. Ve bu ulaşmadan sonra o kişinin ruhu vücudundan ayrılır, 7-8 aylık bir devrenin sonunda da o kişinin ruhu Allah’a ulaşır; o kişi ermiş evliya olur. İşte 3. kat cennet… 3. kata kadar olan cennet, herkese açıktır. Bütün insanlar bu hedefleri gerçekleştirebilirler.

Allah razı olsun.

Benzer konular