Ayinleriniz oluyor mu? Canlı toplantıya şahsen kendiniz niye gelmiyorsunuz? Arapça eğitiminizi nerede aldınız?

Anasayfa » Ana Sayfa » Zikir » Ayinleriniz oluyor mu? Canlı toplantıya şahsen kendiniz niye gelmiyorsunuz? Arapça eğitiminizi nerede aldınız?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Ayinleriniz oluyor mu? Canlı toplantıya şahsen kendiniz niye gelmiyorsunuz? Arapça eğitiminizi nerede aldınız?

Ayin standartlarında bizim topluluğumuz sadece sesli zikir yaparlar. Buna ayin hüviyeti vermek çok doğru olmaz diye düşünüyorum. Toplu iken sesli zikir yaparız. Onun dışında herkes virdini beyaz bir örtünün altında sessiz zikir olarak kendi evinde tek başına yapar. Ve kişinin çektiği zikir kademesine göre hangi katta olduğu tayin edilir.

Canlı toplantıya şahsen kendiniz niye gelmiyorsunuz?

Gelmek imkânının sahibi olmadığımız için gelmiyoruz sevgili kardeşlerim. Biliyorsunuz bizi takip ettiyseniz, vaktiyle televizyonlarımız kapandı, radyolarımız kapandı. Bize düşman iktidarlar mevcuttu ve de bize zarar verilmeye başlandı. Bu yüzden buradayız, Amerika’dayız. Burada hiç kimse birbirinin dînine müdahale etmiyor. Ama bir gün mutlaka şartlar değişecektir. Biz de o zaman oraya inşaallah geleceğiz.

Arapça eğitiminizi nerede aldınız?

Hiçbir yerde almadım. Bizim Arapça öğretmenimiz hiç olmadı. Hiçbir zaman da Kur’ân’ı okumayı, bu konunun ilmini alanlar kadar yapamayız. Bu da bizi ne endişelendirir, ne de aşağılık duygusuna ulaştırır. Biliyoruz ki Peygamber Efendimiz (S.A.V), okuma-yazma bilmiyordu, ümmiydi. Biz de o istikamette yarı ümmî sayılırız. Ve güzel okuyanları hayranlıkla dinleriz. Ama biz Arapça eğitimi de almadık, okumayı da kimseden özel olarak öğrenmedik.

Benzer konular