Manevi olarak çok kötü durumdayım. 1,5 yıldır Allah’a ulaşmayı diliyorum ama olmuyor. Sizin büyük bir Allah dostu olduğunuza inanıyorum. Ben tövbe alsam Allah kabul eder mi?

Anasayfa » Ana Sayfa » Tövbe » Manevi olarak çok kötü durumdayım. 1,5 yıldır Allah’a ulaşmayı diliyorum ama olmuyor. Sizin büyük bir Allah dostu olduğunuza inanıyorum. Ben tövbe alsam Allah kabul eder mi?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Manevi olarak çok kötü durumdayım. 1,5 yıldır Allah’a ulaşmayı diliyorum ama olmuyor. Sizin büyük bir Allah dostu olduğunuza inanıyorum. Ben tövbe alsam Allah kabul eder mi?

Evlâdım! İnsanlar bir yanlış zanla hareket ediyorlar. Allahû Tealâ herkesi kabul eder. En büyük günahları yapmış olan birisini bile Allahû Tealâ kabul eder. Ama vereceği standart, onun sahip olabileceği rakamları ifade eder; daha öteye geçmez. Allahû Tealâ ister ki; herkes cennete girsin. Bir kişinin mürşidine tâbî olması demek; Allah’a ulaşmayı dileyen bir insan 1. kat cenneti hak etmesine rağmen, mürşidine tâbî olan kişi 2. kat cenneti hak eder.
 

Ruhu vücudundan ayrılır ve 7-8 aylık bir devrenin sonunda mutlaka bu kişinin ruhu Allah’a ulaşır. İşte bu, 3. kat cennettir. Allahû Tealâ bu konuda kesin bir hüküm koymuş Kur’ân-ı Kerim’e:

42/ŞÛRÂ-13: Şeraa lekum mined dîni mâ vassâ bihî nûhan vellezî evhaynâ ileyke ve mâ vassaynâ bihî ibrâhîme ve mûsâ ve îsâ, en ekîmûd dîne ve lâ teteferrakû fîhi, kebure alâl muşrikîne mâ ted’ûhum ileyhi, allâhu yectebî ileyhi men yeşâu ve yehdî ileyhi men yunîb(yunîbu).
(Allah) dînde, onunla Hz. Nuh’a vasiyet ettiği (farz kıldığı) şeyi (şeriati); “Dîni ikame edin (ayakta, hayatta tutun) ve onda (dînde) fırkalara ayrılmayın.” diye Hz. İbrâhîm’e, Hz. Musa’ya ve Hz. İsa’ya vasiyet ettiğimiz şeyi Sana da vahyederek, size de şeriat kıldı. Senin onları, kendisine çağırdığın şey (Allah’a ulaşmayı dileme) müşriklere zor geldi. Allah, dilediğini Kendisine seçer ve O’na yöneleni, Kendisine ulaştırır (ruhunu hayatta iken Kendisine ulaştırır).


“Kim Bana ulaşmayı dilerse, Ben onu Kendime ulaştırırım.” diyor Kur’ân-ı Kerim. Ve Allah böyle söylüyor. Allah ulaştırıyor. Kim Allah’a ulaşmayı dilerse Allah onu Kendisine ulaştırıyor. Bu 3. kat cennet demektir. Allah’a ulaşmayı dileyip de ölen bir kişi 1. kat cennete girerken, mürşidine tâbî olup, tâbî olduğu anda vücudundan ruhun ayrıldığı kişi 2. kat cennete girer. Ruhunu Allah’a ulaştıran kişi ise 3.kat cennete girer. Demek ki; Allahû Tealâ’nın dizaynı 7 tane safhayı ifade eden bir hüviyet taşıyor.

Sevgili kardeşlerim! Bütün insanlar için Allahû Tealâ kaideler koymuş ve bu kaidelere göre 7 safha ve 4 teslim, insanlar için bir merdiven basamakları gibi muhteva taşıyor. Allah’a ulaşmayı dileyip de ölen bir kişi 1. kat cennete girerken, Allah’a ulaşmayı dileyip de arkasından mürşidine de tâbî olmuşsa bu kişi 2. kat cennete giriyor. Mürşidine tâbî olunca bu kişinin ruhu vücudundan ayrılıyor, Allah’a doğru yola çıkıyor, Allah’a ulaşıyor. Bir kişi Allah’a ulaştıktan sonra 3. kat cennetin sahibidir. Sonra fizik vücudunu teslim ediyor; 4. kat cennetin sahibi.  Nefsini teslim ediyor; 5. kat cennetin sahibi, muhlis oluyor; 6. kat cennetin sahibi, iradesini de Allah’a teslim ediyor; 7. ve son kat cennetin sahibi oluyor.

Allah razı olsun.

Benzer konular