İçinde yaşadığımız devir fetret devri midir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Fetret Dönemi » İçinde yaşadığımız devir fetret devri midir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

İçinde yaşadığımız devir fetret devri midir?

Fetret devridir. Nebîlerin bulunmadığı bir devirdir. Bu devirde sadece velî resûller söz konusu olabilir ki, bütün kavimlerde şu anda Allah’ın bir velî resûlü yaşıyor. Ama nebî resûl yok. Olmadığı içinde bir fetret devri söz konusudur.

Risalet ve nübüvvet asrı mıdır? Nübüvvet asrı değildir. Sadece risalet asrıdır.

İmamı, velîyi, mürşidi kim tayin eder?

İmam, eğer huzur namazının imamı ise Allah tayin eder. Camilerin imamlarını ise bizim diyanet işleri başkanlığı tayin eder. O kişi Allahû Tealâ’ya ulaşmayı dilediği an velî kılar. Mürşidini göstermek suretiyle daha üst noktaya ulaştırır.

Mürşidi kim tayin eder diye soruyor kardeşimiz? Mürşidi Allah tayin eder.  

“Hüccet nedir?" diyor. "İlmen ispatını istiyorum.” diyor. Hüccet, Allahû Tealâ’nın ispat vasıtasıdır. İlmen ispatı söz konusu değildir. Kalp gözü açık olanlar için geçerlidir. Devrin imamını Allahû Tealâ’dan soran bir kişi bunu ya Allahû Tealâ’nın açık göstermesi ile kalp gözü ile görür. Veya Allah’tan sorar, Allah ona o kişi Allah’a ulaşmayı dileyecekse, onu görmekle faydalanacaksa ona mutlaka mürşidini gösterir. Yoksa bir insan Allahû Tealâ’dan bu konuda bir şey sorduğu zaman kötü niyetli ise Allahû Tealâ ona hiçbir şey göstermez.   

Benzer konular