Çocuklarımıza söz geçirmekte zorlanıyoruz. Çocuklarımıza Allah’ı ve ibadetleri nasıl sevdirebiliriz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Çocuk Terbiyesi » Çocuklarımıza söz geçirmekte zorlanıyoruz. Çocuklarımıza Allah’ı ve ibadetleri nasıl sevdirebiliriz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Çocuklarımıza söz geçirmekte zorlanıyoruz. Çocuklarımıza Allah’ı ve ibadetleri nasıl sevdirebiliriz?

Mükâfat vererek… Zikirlerini yaptıkça onlara mükâfat verin. Namazlarını kıldıkça mükâfat verin. Onlar bu mükâfatları aldıkça daha fazlasını isteyecekleri için merdivenleri birer birer çıkmaları eşyanın tabiatına uygun görünüyor. Bu istikamette kendinize düşeni yaparsanız muhtemeldir ki; sizinle beraber olanlar birer birer ruhlarını Allah’a ulaştıracaklardır. Çünkü burada bir garantiyle karşı karşıyayız. Çünkü Allahû Tealâ buyuruyor ki:

“Kim Bana ulaşmayı dilerse Ben onu Kendime ulaştırırım.”

Demek ki; vuslata kadar, ruhun Allah’a ulaşmasına kadar… “Vuslat” kelimesi “vasıl olmak”tan geliyor. Vasıl olmak “bir yere ulaşmak” demek, vuslat da ulaşmayı ifade ediyor. Kimin ruhu dünya hayatını yaşarken Allah’a ulaşırsa, nasıl ulaşır? O kişi mürşidine ulaşmak için Allah’tan mürşidini soracaktır. Allah’ın gösterdiği mürşide ulaşacaktır ve Allah’ın gösterdiği o mürşide ulaşan bu kardeşimiz tâbiiyetini gerçekleştirecektir. Ruhu otomatik olarak vücudunu terk edecektir. Allah’a doğru yola çıkılan bu yolculukta 7-8 aylık bir süre yeterlidir. O kişinin ruhu diğer ruhlarla birlikte 7 tane gök katını aşacaktır. 7. katta 7 tane âlemden geçecektir. Sidretül Münteha’ya ulaşacaktır. Oradan da dikey bir yolculukla Allah’ın Zatı’na ulaşacak, Allah’ın Zatı’nda yok olacaktır. Allah’tan gelmiştir ve Sahibine geri dönmüştür. Kişi de ruhu Allah’a ulaştığı cihetle 3. kat cennetin sahibi olacaktır. Zikirlerini daha arttırırsa arttırmanın sonunda fizik vücudunu Allah’a teslim edebilir. Daimî zikre ulaşması şarttır, nefsini Allah’a teslim edebilir. İradesini de Allah’a teslim edebilir. O zaman Adn cennetlerine ulaşmak imkânının sahibidir.

Allah razı olsun.

Benzer konular