Lisede üçüncü yılını okuyan çocuğum derslerine karşı çok ilgisiz bu konuda ne tavsiye edersiniz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Çocuk Terbiyesi » Lisede üçüncü yılını okuyan çocuğum derslerine karşı çok ilgisiz bu konuda ne tavsiye edersiniz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Lisede üçüncü yılını okuyan çocuğum derslerine karşı çok ilgisiz bu konuda ne tavsiye edersiniz?

Efendimiz! Hamdeder şükrederim Rabbime ki; bir konferansınızda daha bulunuyorum. Mersin’den bir gönül dostunuzum. İlimizin dışında beş ilde konferansınızdayım inşaallah. Gönlüm ister ki; her ilde kardeşlerimizi ve mübarek yüzünüzü görmeyi (Hem kardeşlerimizle olmayı hem de mübarek yüzünüzü görmeyi ister gönül.’ diyor kardeşimiz.) Bu beni çok mutlu ediyor. Efendimiz! Müsaade ederseniz bir problemimi size ileteceğim:

Dün okulda Lise 2’de oğlumun toplantısı vardı. Son derece mutsuz ve endişe duydum. Mersin’in en iyi okulunu kazandı. Aynı okulda üçüncü yılını okuyor. Lise 2 Fen Bölümünde ancak sınıfta çok ilgisiz. Düzenli bir defteri yok. İradesi çok zayıf. Disipline olamıyor, modifiye olamıyor, idrak edemiyor. Öğretmenler “Zeki bir çocuğa yazık oluyor.” diyorlar. Notları 2, 3. Seneye ÖSS sınavına girecek. Öğretmenler aynı şeyi söylediler sınıfta, diğer velilerin yanında. Kahroldum, ağlamamak için kendimi zor tuttum. Efendimiz! Bu çocuğa nasıl davranmalıyım? Kıymetli tavsiyelerinizi ve dualarınızı istirham ediyorum inşaallah. 

Eğer ulaştırabilirseniz, bir de biz konuşalım bakalım inşaallah. Onu Allah’ın yoluna yaklaştıracak olan bir şeyler söylememiz lâzım diye düşünüyorum. Anladığım kadarıyla zeki bir çocuk bu. Sadece çalışmıyor. Öyleyse Allah’ın emrinin çalışmak olduğunu, mutlak olarak Allah’ın bunu emrettiğini ona söylemeliyiz. Atalarımız da diyor: “İşleyen demir ışıldar.” Allahû Tealâ diyor ki:
 
53/NECM-39: Ve en leyse lil insâni illâ mâ seâ.
Ve insan için, çalışmasından başka bir şey yoktur.

“İnsan için çalışmasından başka bir şey yoktur.” Öyleyse bu kardeşimiz mutlak olarak çalışmalıdır, bu evlâdımız. Biz dua ederiz inşaallah, bakarsınız Allahû Tealâ kalbine bir ilham verir ve inşaallah bir güzel davranışta daha bulunur.

Benzer konular