Bulûğ çağından küçük çocuklarımızda Allah'a ulaşma dileği nasıl bir etki gösterir veya nasıl bir etki göstermesi gereklidir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Çocuk Terbiyesi » Bulûğ çağından küçük çocuklarımızda Allah'a ulaşma dileği nasıl bir etki gösterir veya nasıl bir etki göstermesi gereklidir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Bulûğ çağından küçük çocuklarımızda Allah'a ulaşma dileği nasıl bir etki gösterir veya nasıl bir etki göstermesi gereklidir?

Bulûğ çağından küçük olan çocuklara, biz eğer namazı sevdirebilirsek, zikri sevdirebilirsek, bu onlar için aynı zamanda bir eğlence olur, sevgili kardeşlerim, bir zevk vasıtası olur. Bunu yapmayı başarırsak, o çocuğun mutlu olması bizi çok büyük ölçüde mutlu edecektir; 1. 2.’si; o çocuk etrafındaki çocuklara bu güzellikleri anlatacaktır. Etrafındaki çocuklar da eğer böyle bir şeyden haberdar değillerse, bu güzelliği yaşamamışlarsa, onların kendisine gösterdiği bu güzelliği yaşayacaklardır. Aradaki farkı da elbette fark edeceklerdir.

Sevgili kardeşlerim! Hepiniz çocuklarınıza bu güzellikleri öğretin. Bu güzellikleri yaşamalarını sağlamaya çalışın. “Mü'min kulağından sulanır.” buyruluyor. Evet, onlara, onların kulaklarına ulaşın ve bu güzellikleri anlatmaya çalışın. Ne kadar çok insana Allah'a ulaşmayı dilemek mecburiyetini kabul ettirebilirseniz, bunun bir zevk olduğunu anlatarak onların o zevki yaşamalarını temin edebildiğinizi göreceksiniz. Çünkü Allahû Tealâ’nın sözünü yerine getirmemesi mümkün değildir. Açık ve kesin ifade: “Kim Bana ulaşmayı dilerse, Ben onu Kendime ulaştırırım.” diyor. O zaman şimdilik 5 vakit namazını kılan bir insan, pekâlâ ruhunu da Allah'a ulaştırabilecektir, sizlerin sayesinde.

Allah razı olsun.

Benzer konular