Sayısız ni’metler içinde bulunuyoruz. Allah’a şükrümüzü nasıl arttırabiliriz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Hamd ve Şükür » Sayısız ni’metler içinde bulunuyoruz. Allah’a şükrümüzü nasıl arttırabiliriz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Sayısız ni’metler içinde bulunuyoruz. Allah’a şükrümüzü nasıl arttırabiliriz?

Allah’a şükrün arttırılmasında bir tek faktör var sevgili kardeşlerim! zZkir seviyenizi yükseltmek. Yükselttikçe mutluluğunuzun arttığını hissedersiniz. Zikir sizin için bir zevk olur. İşte böyle olmasının arkasında ne var? Allahû Tealâ sadece o kişiye cenneti vermekle kalmıyor. Dünya saadetini de veriyor. Nefsinin kalbindeki afetler temizlendikçe, o kişinin dünya mutluluğu devamlı artış gösterecektir. Bu kişi mutlu bir dünya hayatı yaşayacaktır sevgili kardeşlerim!

Öyleyse bütün insanlar için kapılar ardına kadar açık. Allahû Tealâ’nın ne kadar büyük bir ni’meti öyle değil mi sevgili kardeşlerim? Bir tek dilek: “Yarabbi! Ben de ruhumu Sana ulaştırmak istiyorum. Ne olur! Benim de ruhumu Sana ulaştır.” Böyle bir şeyi söyleyen ve hemen ölen bir kişi için Allahû Tealâ 1. kat cenneti garanti ediyor. Üstelik yaşarsa mürşid sevgisi veriyor. Tâbiiyeti gerçekleştirdiği an, o kişi 2. kat cennetin sahibidir. Ruh da vücuttan ayrılır. Burada yeniden bir garantideyiz. Çünkü Allahû Tealâ diyor ki: “Kim Bana ulaşmayı dilerse Ben onu Kendime ulaştırırım.” Öyleyse mürşidine tâbî olup da ruhu vücudundan ayrılan bu kişinin ruhunu Allah Kendisine ulaştıracaktır. 7-8 aylık bir devreyi icap ettirir bu ve tâbiiyetten sonra mutlaka ruh Allah’a doğru yola çıkar ve Allah, o kişiye mürşid sevgisini veren Allah, o kişinin zikrini de garanti eder. Netice ne olur? Neticede o kişinin ruhu 7-8 aylık bir devre içinde 7 tane gök katını aşarak ve 7. katta 7 tane âlemden geçerek Sidretül Münteha’ya ulaşır. Oradan Allah’ın Zatı’na ulaşır. Allah’ın Zatı’nda ifna olur. Ne olmuştur? Bu kişi ermiş evliya olmuştur. Kendi gayretiyle mi? Hayır. Allah’ın ona sağladığı bu sözüyle: “Kim Bana ulaşmayı dilerse Ben onu Kendime ulaştırırım.” diyor Allahû Tealâ ve sözünü tutmaması hiçbir şekilde mümkün değildir. O Allah, her şeyin sahibi ve böyle olduğu için, herşeyi yapmak yetkisi sadece Kendisinde olduğu için hiçbir kuvvet Allah’a engel olamaz.

Sevgili kardeşlerim! Öyleyse bütün insanlar için bu hedef açık ve kesin. Etrafınızdaki insanlardan kim bu konuda bir şeyler sormak istiyorsa, cevabını veremezseniz bize ulaşmalarını temin edin sevgili kardeşlerim!

Allah razı olsun.

Benzer konular