Eşin haberi olmadan, kişinin eşinin haberi olmadan veya izni olmadan sohbetlere gitmek uygun mudur?

Anasayfa » Ana Sayfa » Aile İlişkileri » Eşin haberi olmadan, kişinin eşinin haberi olmadan veya izni olmadan sohbetlere gitmek uygun mudur?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Eşin haberi olmadan, kişinin eşinin haberi olmadan veya izni olmadan sohbetlere gitmek uygun mudur?

Sevgili kardeşlerim! Aslında uygun değil. Kardeşlerimizin bu istikamette eşleriyle konuşmaları ve onları da Allahû Tealâ’nın dînine yöneltmeleri dururken, böyle bir dizayn söz konusuyken ki; böyle bir şeyi gerçekleştirdikleri takdirde eşlerini de cehennemden kurtarmış olurlar, eğer eşleri Allah’a ulaşmayı dilememişse.

Sevgili kardeşlerim! Zaten şeytanın tuzakları yeterli boyutta değil mi sevgili kardeşlerim? Şimdi eğer Allah’a ulaşmayı dilemek 1. kat cenneti, mürşide tâbiiyet 2. kat cenneti, ruhun Allah’a ulaşması 3. kat cenneti, fizik bedenin 4, nefsin teslimi 5, muhlis olmak 6, iradenin teslimi 7. kat cenneti ifade ediyorsa ve insanlar İslâm’ın 5 şartıyla kurtulacaklarını zannediyorlarsa, hiçbir zaman böyle birşey gerçekleşemeyecek.

O zaman yazık olmuyor mu sevgili kardeşlerim bu kadar insana? Bunca zamandır Allahû Tealâ’nın kanunlarını anlatıyoruz insanlara. Yazık olmuyor mu bu insanlara? Gözümüzün önünde insanların büyük kısmının cehenneme girmek kaderleri olacak. Neden sevgili kardeşlerim? Nasıl oluyor da onlara tesir edemiyoruz. Ne olur “Yarabbi! Ben de ruhumu Sana ulaştırmayı diliyorum.” deseler? Çok mu zor birşey sevgili kardeşlerim? Bunu gerçekleştirmeyen sevgili kardeşlerimiz, yazık değil mi sizlere? Herkes cennete girdiği zaman, siz cehenneme girdiğinizde üzüntü duymayacak mısınız? Bizim gözlerimizde yaşlar oluşmayacak mı? Bunca gayretlerimiz, bunca yıldır anlattığımız şeyler nasıl oluyor da sizlere tesir etmiyor? Çok mu zor bir şey; “Yarabbi! Ben de ruhumu Sana ulaştırmak istiyorum. Ne olur, benim de ruhumu Sana ulaştır.” demek çok mu zor birşey? Hepinizi 1. kat cennete ulaştırır böyle bir talep. Allahû Tealâ’nın buna kayıtsız kalması mümkün değildir. Mutlaka size yardım elini uzatacaktır Allahû Tealâ, mürşid sevgisi verecektir. Hacet namazını kılmak gelecektir içinizden. Kıldığınız zaman da Allahû Tealâ mürşidinizi mutlaka gösterecektir.  Öyle bir sevgi verecektir ki içinize; o mürşide ulaşmayı mutlak olarak isteyeceksiniz. Ve sonuç: Tâbiiyet, ruhun vücuttan ayrılması, 2. kat cennet… Sonuca ulaşmadınız daha. Ruhunuz vücudunuzdan ayrıldı. Allahû Tealâ o vücudunuzdan ayrılan ruhunuzu mutlaka Kendisine ulaştıracaktır, size bunun sevgisini verecektir, gayret verecektir ve artan zikirlerinizle siz ruhunuzu 7-8 aylık bir devrede mutlaka Allah’a ulaştıracaksınız.

Ne olmuş? Ermiş evliya olmuşsunuz. Ermiş evliya… Ruhunu Allah'a dünya hayatını yaşarken ölmeden evvel ulaştırmış olan birisi… Herşey çok mu güzel, yoksa bize mi öyle geliyor sevgili kardeşlerimiz? Allah razı olsun.

- Allah sizden razı olsun Muhterem Efendimiz. Herşey sizinle ve himmetinizle çok ama çok güzel inşaallah Muhterem Efendimiz!

Benzer konular