Diyanetten bir gruba tebliğ yapacağız. Nasıl tebliğ yapmamız gerekir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Tebliğ » Diyanetten bir gruba tebliğ yapacağız. Nasıl tebliğ yapmamız gerekir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Diyanetten bir gruba tebliğ yapacağız. Nasıl tebliğ yapmamız gerekir?

Onlara anlatmalısınız, asıl; 7 safhayı art arda söylemelisiniz;

1- Allah’a ulaşmayı dilemek.
2- Mürşide tâbiiyet.
3- Ruhun Allah’a ulaşması.
4- Fizik bedenin teslimi.
5- Nefsin teslimi.
6- Muhlis olmak.
7- İradeyi Allah’a teslim etmek.

4 burada, 3 de burada 7 tane fonksiyonel yapı.

Sevgili kardeşlerim, İslâm âlemine en büyük zararın verilmesi; “İslâm’ın şartı 5’tir” statüsünün İslâm âlemine kabul ettirilmesidir. Dünyadaki en yanlış olay budur diye düşünüyoruz. İslâm’ın şartı 5 değildir yani namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek ve kelime-i şahadet getirmekten ibaret değildir. Asıl, devre dışında kalmıştır; Allah’a ulaşmayı dilemek ve mürşide tâbiiyet. Tâbiiyetle beraber ruhun Allah’a doğru vücuttan ayrılarak yola çıkması mümkündür ve İslâm, teslim olan demektir. Hiç kimse bu standartta teslim olmamıştır.

Ne zaman ki ruhunu Allah’a teslim etmiştir; bu 1. teslimdir.
2- Fizik bedenini teslim edecektir.
3- Nefsini teslim edecektir.
4- Muhlis olacaktır.
5- İradesini de teslim edecektir.

Bütün insanlar için sevgili kardeşlerim, bu hedefler bütün boyutlarıyla vardır. Ama insanlar Allah’ın aslî unsurlarını devre dışı bırakabilirler her zaman, bu yanlış bir şeydir. Allahû Tealâ 7 tane safha koymuş sevgili kardeşlerim.

1- Allah’a ulaşmayı dilemek.
2- Mürşide tâbiiyet.
3- Ruhun Allah’a teslimi.
4- Fizik bedenin teslimi.
5- Nefsin teslimi.
6- Muhlis olmak.
7- İradeyi Allah’a teslim etmek.

7 tane safha. Ne yapmışlar? Yontmuşlar. Demişler ki: “İslâm’ın şartı 5’tir; namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek ve kelime-i şahadet getirmek. Hepsi de farz gerçekten, namaz kılmak da oruç tutmak da zekât vermek de hacca gitmek de kelime-i şahadet getirmek de hepsi de farz. Ama yeter mi? Namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek, kelime-i şahadet getirmek; ben bunların arasında asıl muhtevaları göremiyorum. Bir tanesi zikir yapmak. Namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek, kelime-i şahadet getirmek; zikir yok. Ve dînimizin adı İslâm yani teslim olan. Ee? Eğer zikir yoksa hiç kimse teslim olamaz; çünkü nefsindeki afetler hedefe ulaşmasına mâni olarak onun bu hedefe ulaşmasını kesin olarak engellerler.

Sevgili kardeşlerim, Allahû Tealâ’nın şakayla alâkası yok. O hakikatleri söyler, onları ister. Kim Allah ile en güzel ilişkileri kurmak istiyorsa o kişi;

1- Allah’a ulaşmayı dileyecektir.
2- Mürşidine tâbî olacaktır.
3- Ruhunu Allah’a ulaştıracaktır.
4- Fizik bedenin teslim edecektir.
5- Nefsini teslim edecektir.
6- Muhlis olacaktır.
7- İradesini Allah’a teslim edecektir.

Bunlar Allah’ın temel kurallarıdır, kanunlarıdır, hiç kimse bu kanunları bozmak yetkisinin sahibi değildir. Allahû Tealâ’nın istediği şey herkes tarafından biliniyor. 7 safha ve bu 7 safhanın içinde bulunan 4 tane teslim. 7 safhanın 4’ü teslimlerdir.

Allah razı olsun.

Benzer konular