Dîni yaşamak ve mutluluk arasında acaba nasıl bir bağlantı vardır?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mutluluk » Dîni yaşamak ve mutluluk arasında acaba nasıl bir bağlantı vardır?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Dîni yaşamak ve mutluluk arasında acaba nasıl bir bağlantı vardır?

Dîni yaşamak Allah'ın emirlerine riayet etmektir, Allah'ın emirlerini yerine getirmektir. Bu emirlerden bir tanesi Allah'tan mürşidini sormaktır. Kim Allah'tan mürşidini sorarsa, Allah ona mürşidini gösterdikten sonra, o kişi gidip Allah'ın kendisi için tayin ettiği, kendisine en uygun olan o kişiye ulaşıp da tâbî olursa, Allahû Tealâ onun ruhunu mutlaka vücudundan ayırır ve Allah'a doğru giden kafileye, Allah'a doğru yola çıkan kafileye o kişinin ruhu da katılır. 7-8 bir devrede bu kişinin ruhu da diğerleriyle beraber Allah'ın Zat'ına ulaşacaktır.

İşte sevgili kardeşlerim, can dostlarım, gönül dostlarım! Ruhu Allah üfürür ve ruhunu Kendisine iade edilmesini, Kendisine ulaştırılmasını ve böylece ermiş evliya hüviyetine ulaşılmasını ister.

Evliya dost demek, kelime mânâsı itibariyle. Aslında asıl dost kelimesi velî kelimesidir. Evliya onun çoğuludur. Ama dilimize tekil gibi girerek kullanılmaktadır. Evliyalar demek aslında yanlıştır. Velî, evliya demek. Ama velîler kelimesi kullanılır. Evliyalar kelimesinin kullanılmaması lâzım. Çünkü evliya kelimesi zaten veliler demek. Yani diğer ifadeye göre evliyalar demek.

Allah razı olsun.

Benzer konular