Kıyâmetin yakın alametleri nelerdir? Mehdi kimdir? Ne zaman çıkacaktır? Allah'ın velî kulları insanları tanıyor mu? Belli oluyor mu? Ehl-i beyti sevmeyen cefa eden insanların hali ne olur ve nasıldır?

Anasayfa » Ana Sayfa » Kıyamet » Kıyâmetin yakın alametleri nelerdir? Mehdi kimdir? Ne zaman çıkacaktır? Allah'ın velî kulları insanları tanıyor mu? Belli oluyor mu? Ehl-i beyti sevmeyen cefa eden insanların hali ne olur ve nasıldır?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Kıyâmetin yakın alametleri nelerdir? Mehdi kimdir? Ne zaman çıkacaktır? Allah'ın velî kulları insanları tanıyor mu? Belli oluyor mu? Ehl-i beyti sevmeyen cefa eden insanların hali ne olur ve nasıldır?

Kıyâmetin yakın alametleri kendisini birer birer göstermiştir. Bu çok delilli bir olaydır. Mehdi’nin çıkması da kıyâmet alametlerinin bir delilidir. İki yıl üst üste ay tutulmasının, güneş tutulmasının, belli bir zaman tayininde gerçekleşmesi tekerrür etti. Bir kuyruklu yıldızın geçmesi söz konusuydu. Geçti, haley kuyruklu yıldızı. Sonra aynı olay ay tutulması ve güneş tutulması tekrar tecelli etti. Bunların hepsi Mehdi (A.S)’ın çıkacağının da kıyâmetin yaklaşmasının da yakın işaretleridir.

“Mehdi kimdir?” sualini soruyor kardeşimiz.

Bunu bize değil de kardeşlerimize sorsaydınız daha iyi ederdiniz. Ama mademki bize soruldu, cevabını biz verelim; Biziz.

“Ne zaman çıkacaktır?”

Çıkmıştır ve 30 seneden beri de insanlara hidayeti öğretmeye çalışmaktadır.

“Allah'ın velî kulları insanları tanıyor mu? Belli oluyor mu?”

Allah'ın velî kulları Allah'a ulaşmayı dileyen herkes velâyete adım atmıştır. İnsanları tanıması söz konusu olmaz. Velâyetin en üst noktasında iradenin de Allah'a tesliminde ondan sonra o kişi, Allah'tan sorarsa Allah lâzımgelen cevabı ona verir. O zaman insanları tanır.

“Ehl-i beyti sevmeyen cefa eden insanların hali ne olur, nasıldır?”

Eh-i beyti sevmeyen insanlar, Allah'a karşı isyan edenlerdir. Zaten ehl-i beyti sevmeyenler kimler olabilir? Allah'a ulaşmayı dilemeleri mümkün olmayanlar. Zaten gidecekleri yer cehennemdir.

Benzer konular