Mutluluk ve huzurumuzu arttırmak için nasıl yaşamalıyız?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mutluluk » Mutluluk ve huzurumuzu arttırmak için nasıl yaşamalıyız?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Mutluluk ve huzurumuzu arttırmak için nasıl yaşamalıyız?

Mutluluk ve huzurun gerçekleşebilmesi mutlaka Allahû Tealâ’nın yoluna girmeye bağlıdır. Hiç kimse Allah’a ulaşmayı dilemeden Allah’ın cennetine giremez. 1. kat cennet, Allah’a ulaşmayı dileyip de bir şey yapamadan ölenlerindir. Ama kim yaşarsa mutlaka mürşidini Allah ona gösterecektir. Kişi gidip mürşidine tâbî olacaktır. Eğer kişi tâbî olmuş da ölmüşse 2. kat cennetin sahibidir. Yaşarsa mutlaka ruhunu Allah kendisine ulaştıracaktır. Ne demek istiyorum? Allahû Tealâ’nın ifadesi aynen şöyle: “Kim Bana ulaşmayı dilerse Ben onu Kendime ulaştırırım.”

42/ŞÛRÂ-13: Şeraa lekum mined dîni mâ vassâ bihî nûhan vellezî evhaynâ ileyke ve mâ vassaynâ bihî ibrâhîme ve mûsâ ve îsâ, en ekîmûd dîne ve lâ teteferrakû fîhi, kebure alâl muşrikîne mâ ted’ûhum ileyhi, allâhu yectebî ileyhi men yeşâu ve yehdî ileyhi men yunîb(yunîbu).
(Allah) dînde, onunla Hz. Nuh’a vasiyet ettiği (farz kıldığı) şeyi (şeriati); “Dîni ikame edin (ayakta, hayatta tutun) ve onda (dînde) fırkalara ayrılmayın.” diye Hz. İbrâhîm’e, Hz. Musa’ya ve Hz. İsa’ya vasiyet ettiğimiz şeyi Sana da vahyederek, size de şeriat kıldı. Senin onları, kendisine çağırdığın şey (Allah’a ulaşmayı dileme) müşriklere zor geldi. Allah, dilediğini Kendisine seçer ve O’na yöneleni, Kendisine ulaştırır (ruhunu hayatta iken Kendisine ulaştırır).


Bir defa daha tekrar ediyorum: “Kim Bana ulaşmayı dilerse Ben onu Kendime ulaştırırım.” İşte Allahû Tealâ bunu garanti ediyor. Kim Allah’a ulaşmayı dilerse, bu noktadan itibaren kişinin 7-8 aylık bir ömrü varsa Allah onu mutlaka Kendisine ulaştırıyor. Ama kişi daha ötelere geçmek istiyor. Tamam. Ruhunu Allah’a ulaştırdıktan sonra fizik bedenini teslim ediyor kişi. Nefsini teslim ediyor, muhlis oluyor, iradesini teslim ediyor. Her biri daha üst kat bir cenneti ifade ediyor. Bütün insanlar için 7 kat cennet Allahû Tealâ tarafından açılmış durumda. Bütün insanlar 7 kat cennet için ne kadarına ulaşabilirlerse o kadarına ulaşmak imkânına sahipler. Yani Allahû Tealâ’nın dizaynına baktığımız zaman Allah’a ulaşmayı dileyip de ölen bir kişi 1. kat cennete girerken, mürşidine tâbî olup ölen bir kişi 2. kat cennete giriyor. Ruhunu Allah’a ulaştıran 3. kat cennete giriyor. Fizik bedenini teslim eden 4. kat cennete giriyor. Nefsini teslim eden 5. kat cennete, muhlis olan 6. kat cennete, iradesini de Allah’a teslim eden 7. kat cennete giriyor. Bu cennet sıralamasını aklınızda tutun sevgili kardeşlerim. Başka insanlara da öğretin, bilsinler.

Allah razı olsun.

Benzer konular