Huzuru bulmak istiyoruz. Ama ibadetlerimizi yapmamıza rağmen huzursuzuz. Huzuru ve mutluluğu yaşayabilmek için ne yapmamız gerekir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mutluluk » Huzuru bulmak istiyoruz. Ama ibadetlerimizi yapmamıza rağmen huzursuzuz. Huzuru ve mutluluğu yaşayabilmek için ne yapmamız gerekir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Huzuru bulmak istiyoruz. Ama ibadetlerimizi yapmamıza rağmen huzursuzuz. Huzuru ve mutluluğu yaşayabilmek için ne yapmamız gerekir?

Sevgili kardeşlerim! Bu suali soran kardeşlerimiz ibadetlerini yaptıklarını söylüyorlar. Acaba beni duyabilen var mı içlerinde? Hangi ibadetleri, ne kadar yapıyorlar? Ne yazık ki, İslâm âlemi namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek ve kelime-i şahadetten ibaret İslâm’ın 5 şartına endekslenmiş durumda. Eğer bu kardeşlerimiz de böyle yapıp da hedeflere ulaşacaklarını zannediyorlarsa; hayır sevgili kardeşlerim, bu olay kimseyi hedefe ulaştırmaz. Bir defa daha sayıyorum:

• Allah'a ulaşmayı dileyip de ölen bir kişi 1. kat cennete girer.
• Mürşidine tâbî olan bir kişi 2. kat cennete girer, tâbî olup da ölse.
• Ruhunu Allah’a ulaştırır mutlaka bu kişi. Allah ulaştırır çünkü. Ruhunu Allah’a ulaştırıp da ölse 3. kat cennet,
• Fizik bedenini teslim ederse 4. kat cennet,
• Nefsini teslim ederse 5. kat cennet ki; burası daimî zikirdir.
• Muhlis olursa (gene daimî zikir devam ediyor) 6. kat cennet,
• İradesini de Allah’a teslim etmesi halinde 7. kat cennet söz konusu ki; sondaki üç kademe daimî zikri muhtevasına alır.

Sevgili kardeşlerim! Hedeflere ulaşmak bedava bir işlem değildir. Çok emek ister. Ama emek, çok zevkli bir emek. O zevke ulaşınca zaten kişi belki birçok şeyi hiç anlamadan adımlarını atar. Hedeflere birer birer ulaşır ve büyük bir mutluluk içinde ulaşır. Çünkü nefsinin afetleri azaldıkça, afetler insanı huzursuz edeceği cihetle, o afetlerden kurtulan insan daha az sıkıntılı bir insan olur. Daha az yanlış yapan bir insan olur. Daimî zikre ulaştığında ise Allahû Tealâ’ya ruhunu da vechini de nefsini de iradesini de teslim eden birisidir. İslam “teslim olan” demek. İşte bu kişi teslimlerin tamamını gerçekleştirmiş olan bir kişidir.

Allah razı olsun.

Benzer konular