Peygamber Efendimiz (S.A.V) ve sahâbenin yaşamış olduğu asr-ı saadette insanlar nasıl kardeş oldular?

Anasayfa » Ana Sayfa » Sahabe » Peygamber Efendimiz (S.A.V) ve sahâbenin yaşamış olduğu asr-ı saadette insanlar nasıl kardeş oldular?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Peygamber Efendimiz (S.A.V) ve sahâbenin yaşamış olduğu asr-ı saadette insanlar nasıl kardeş oldular?

Anladım. Allah razı olsun. Birbirlerini sevdiler sevgili kardeşlerim. Peygamber Efendimiz (S.A.V), insanlara kendilerini kurtaracak olan herşeyi Allah’tan alarak öğretti.

* Allah’a ulaşmak,
* Mürşide tâbiiyet,
* Ruhun Allah’a ulaşması,
* Fizik bedenin teslimi,
* Nefsin teslimi,
* Muhlis olmak,
* Ve iradeyi teslim etmek 7 tane cennetin anahtarını oluşturuyor.

Peygamber Efendimiz (S.A.V) onlara o hakikatleri birer birer öğretti. Ve yaşayan, bizatihi Peygamber Efendimiz (S.A.V)’di. Sevgili kardeşlerim! O devir, Peygamber Efendimiz (S.A.V) devrinde yaşandığı için ‘Asr-ı Saadet’ adını alıyor; saadet asrı, saadet devri. Ve Allahû Tealâ insanları cehennemden kurtarmak üzere kanunlarını koydu. Bir insan bu standart içinde Allah’a ulaşmayı dilerse, fakat hiçbir şey yapamadan ölürse diledikten sonra o kişi cehenneme girmez. 1. kat cennete girer muhakkak. Mürşidine tâbî olup ölürse 2. kat cennete girer. Yaşarsa ruhunu mutlaka Allah onun Allah’a ulaştırır. 3. kat cennete girer. Yaşaması devam ederse ve görevlerini yapmakta devam ederse fizik bedenini teslim eder; 4. kat cennet. Nefsini teslim eder; 5. kat cennet. Muhlis olur; 6. kat cennet. İradesini Allah’a teslim eder; 7. kat cennetin sahibi olur. Bütün insanlar için Allahû Tealâ kapıları ardına kadar açmış sevgili kardeşlerim.

Allah razı olsun.

Benzer konular