Allah’a ulaşmayı dileyen kişinin ruhu ile Allah’a ulaşmayı dilemeyen kişinin ruhu gök katlarında aynı işlemlere mi tâbî tutulmaktadır?

Anasayfa » Ana Sayfa » Sabır » Allah’a ulaşmayı dileyen kişinin ruhu ile Allah’a ulaşmayı dilemeyen kişinin ruhu gök katlarında aynı işlemlere mi tâbî tutulmaktadır?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah’a ulaşmayı dileyen kişinin ruhu ile Allah’a ulaşmayı dilemeyen kişinin ruhu gök katlarında aynı işlemlere mi tâbî tutulmaktadır?

Hayır, tutulmamaktadır. Allah’a ulaşmayı dileyen kişinin ruhu her katta ayrı bir işlem görür.

1. katta secde eder.
2. katta suvarılma havuzlarında suvarılır belli bir süre.
3. katta 2 katlı bir mescitte secde eder. 3. kattan 4. kata miheng menfezinden çıkar.
4. katta Mescid-i Aksa’da,
5. katta Mescid-i Haram’da (İkisi de Mescid-i Aksa’nın ve Haram’ın asıllarıdır.) secde eder.
6. katta sıbgatullah olur. Allah'ın özel bir nuruyla beyaz (çok açık yeşilimsi fosfor yeşiline kaçan bir yeşil-beyaz) ışık o kişinin ruhunun derilerini çatlatır. Tedavi olan bir daha çatlamayan kişi fetih kılıcıyla 7. kata ulaşır.
7. katın altın kapısındaki zincire (altın zincire) bir defa vurur. Zincir ikiye ayrılır. Ve fetih kapısı açılır. Kişinin ruhu oradan içeri girer. 7. katta 7 tane âlem geçecektir. Ondan sonra Allah'a ulaşacaktır.

Bu, seyr-i sülûk müessesesi 3-4 aylık bir zaman parçasını içine alacaktır. Bazen 5-6 ay bazen 7-8 ay sürebilir kişisel davranış biçimlerine göre. Ruhun Allah’a ulaşması 50 bin sene sürmüyor. 50 bin sene Buradaki hesapla 50 bin sene sayılabilecek olan bir zaman parçası. Aslında bir gün. Allah’a ulaşmayı dileyen kişinin ruhu bu söylediğimiz dizayn içerisinde aylarca süren bir devrede Allah'a ulaşır. Bir ay zarfında da ulaşanlar olmuştur. Ama normal statü 4-5 aylık bir süredir. Allah’a ulaşmayı dilemeyen kişinin ruhu ise öldüğü zaman melekler tarafından alınıp bu, 50 bin yıllık bir günde Allah'a ulaşır. Dikkat edin! Ölçülerden bir tanesi 4-5 aylık ölçü bizim dünyamıza göredir. 50 bin yıllık ölçü ise bizim dünyamızla Allah'ın zaman tayini arasındaki ilişkiye dayalıdır. İkisi de birbirinden ayrı şeylerdir. Allah’a ulaşmayı dilemeyen kişinin ruhu gök katlarında aynı işlemlere tabiî tutulmamaktadır. Doğrudan doğruya Allah'a ulaştırılmaktadır.

Allahû Tealâ’nın hız kanunları böyle bir değişiklik gösteriyor. Bu doğrudan doğruya “Allah'a ulaştırma meleklerle ruh (ölüm melekleri ile ruhun) Allah'a ölümden sonra ulaştırılması dünya ölçülerine göre 50 bin yıllık bir zaman parçası ifade ediyor.” diyor Allahû Tealâ. Böyle bir dizaynda doğrudan gidiş 50 bin yıllık bir zaman parçasını gerekli kılıyor. Oysaki söylediğimiz gibi bir ruhun fizik vücuttan ayrıldıktan sonra o kişi yaşarken ruhunu Allah'a gönderirse Allah'a ulaşması 4-5 aylık bir zaman parçasında normal standartlarda gerçekleşir. Aralarındaki büyük fark Allahû Tealâ’nın ölçülerine göre tayin eder. Arkasında yatan gerçeği Allah bilir. 

Benzer konular