Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in Miraç olayındaki zaman ile ruhun 50 bin senelik yükselişi arasındaki büyük zaman farkı neden kaynaklanmaktadır?

Anasayfa » Ana Sayfa » Sabır » Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in Miraç olayındaki zaman ile ruhun 50 bin senelik yükselişi arasındaki büyük zaman farkı neden kaynaklanmaktadır?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in Miraç olayındaki zaman ile ruhun 50 bin senelik yükselişi arasındaki büyük zaman farkı neden kaynaklanmaktadır?

Peygamber Efendimiz (S.A.V) Allah'ın özel talebi üzerine Allah'ın katına çıktı. O bu dünyada yaşayan ve hayatı 63 sene sürebilen bir insandı. Öyleyse onun Allah'ın katına çıkması ve geri dönmesi (Miraç olayını yaşayabilmesi) Allahû Tealâ tarafından çok kısa bir zaman parçası içinde gerçekleştirilmeliydi. Öyle yaptı Allahû Tealâ.

Burada diğer ruhlarla Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in vücuduna örtü olmuş olan ruhunu birbirine karıştırmayalım. Diğer ruhlar meleklerle yapıyor yolculuğu ve meleklerin hızına tabiîler. Ama Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in vücuduna örtü olan ruhu Allah'ın katına Allah tarafından çıkartılıyor. Ve bu süre 1 gün 1 saat değil, 1 dakikadan bile kısa bir zaman parçası.

Sevgili kardeşlerim! Peygamber Efendimiz (S.A.V) 1. kervana rastlıyor ve sonra 2. kervana rastlıyor. 2. Kervan, 1. kervandan 1 ay sonra ulaşıyor oraya. Ondan sonra Mescidi Haram’a gidiyor. Ondan sonra Allah'a ulaşıyor. Tekrar aşağı iniyor aynı gecenin içinde. Bütün işlemler tamamlanıyor. Ve hanımı bu ayrılışın çok kısa bir zaman parçası, belki birkaç dakika olabileceğini söylüyor.

Öyleyse zaman Allah'ın zamandan münezzeh olması sebebiyle hız ile ters orantılı olan bir müessese olduğu için Allahû Tealâ, zamanla hız arasındaki ilişkiyi her olayda Kendisi dizayn eder. Meariç-4’deki dizayn 50 bin senelik bir günü, Secde-5’deki dizayn 1000 yıl süreli bir günü ifade ediyor. Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in çıkışı ise 1 gün değil, 1 günden çok daha kısa bir zaman parçası. Belki birkaç dakika çıkış birkaç dakika iniş. Bu büyük zaman farkı Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in bir fâni olmasından (hayatta olan bir insan olmasından) kaynaklanıyor.

Benzer konular