Tövbe almak istiyorum ama kendime güvenemiyorum. Biraz çekiniyorum. Ne yapabilirim?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Tövbe almak istiyorum ama kendime güvenemiyorum. Biraz çekiniyorum. Ne yapabilirim?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Tövbe almak istiyorum ama kendime güvenemiyorum. Biraz çekiniyorum. Ne yapabilirim?

Kendine güvenememek birşey ifade etmez. Allahû Tealâ’dan yardım alacaksın. O yardımı mutlaka verir. Sen kalben Allah’a ulaşmayı diliyorsan Allahû Tealâ’nın sana yardım etmemesi mümkün değildir. Üstelik Allahû Tealâ’nın Kur’ân-ı Kerim’de kesin bir sözü var, bunu hiç unutma evlâdım.

42/ŞÛRÂ-13: Şeraa lekum mined dîni mâ vassâ bihî nûhan vellezî evhaynâ ileyke ve mâ vassaynâ bihî ibrâhîme ve mûsâ ve îsâ, en ekîmûd dîne ve lâ teteferrakû fîhi, kebure alâl muşrikîne mâ ted’ûhum ileyhi, allâhu yectebî ileyhi men yeşâu ve yehdî ileyhi men yunîb(yunîbu).
(Allah) dînde, onunla Hz. Nuh’a vasiyet ettiği (farz kıldığı) şeyi (şeriati); “Dîni ikame edin (ayakta, hayatta tutun) ve onda (dînde) fırkalara ayrılmayın.” diye Hz. İbrâhîm’e, Hz. Musa’ya ve Hz. İsa’ya vasiyet ettiğimiz şeyi Sana da vahyederek, size de şeriat kıldı. Senin onları, kendisine çağırdığın şey (Allah’a ulaşmayı dileme) müşriklere zor geldi. Allah, dilediğini Kendisine seçer ve O’na yöneleni, Kendisine ulaştırır (ruhunu hayatta iken Kendisine ulaştırır).


“Kim Bana ulaşmayı dilerse Ben onu Kendime ulaştırırım.”

Allahû Tealâ aynen bunu söylüyor Kur’ân-ı Kerim de, “Kim Bana ulaşmayı dilerse Ben onu Kendime ulaştırırım.” diyor. Allah’ın bu sözü vermesi demek; Allah’a gerçekten kalben ulaşmayı dileyen bir kişinin mutlaka Allah tarafından Kendisine ulaştırılacağı sonucunu ifade eder. Öyleyse hiç biriniz çekinmeyin. Allah’a ulaşmayı kalben dilerseniz, kalbiniz gerçekten Allahû Tealâ’ya ulaşmayı diliyorsa Allah’tan yardım almamanız ve bu sebeple de ruhunuzun Allah’a ulaşmaması mümkün değildir. Mutlaka Allah’a ulaşmayı dileyen bir insanın ruhunu Allahû Tealâ Kendisine ulaştırır. Bir defa daha tekrar ediyorum; âyet aynen şöyle: “Kim Bana ulaşmayı dilerse Ben onu Kendime ulaştırırım.” Allahû Tealâ’nın sekiz kelimeden oluşan bir garantisi. Allah’ın sözünü gerçekleştirmemesi hiç bir zaman mümkün olamaz. O Allah. Verdiği sözü şartlar ne olursa olsun mutlaka yerine getirir. İşte sevgili kardeşlerim, standartlar böyle devam ediyor.

Benzer konular