Cennete gitmek için ibadet etmemiz gerekmiyor mu?

Anasayfa » Ana Sayfa » Cennet - Cehennem » Cennete gitmek için ibadet etmemiz gerekmiyor mu?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Cennete gitmek için ibadet etmemiz gerekmiyor mu?

Gerekmez olur mu evlâdım! Bir insanın cennete girmesi için temel şart Allah'a ulaşmayı gerçek anlamda dilemektir. Kim Allah'a ulaşmayı gerçek anlamda diliyorsa, onun ibadetlerden kaçması, ibadetleri, bir zevk haline gelmekten dışarıda bırakması hiçbir şekilde mümkün değildir. Onun için ibadetler, Allah'ın en güzel ni’metleridir, bir büyük zevki yaşamaktır o kişi için. Namaz kılmak da bir zevktir. Özellikle zikir yapmak daha büyük bir zevktir.

Sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ ise zikir konusunda şunu söylüyor:

29/ANKEBÛT-45: Utlu mâ ûhıye ileyke minel kitâbi ve ekımıs salâte, innes salâte tenhâ anil fahşâi vel munker(munkeri), ve le zikrullâhi ekber(ekberu), vallâhu ya’lemu mâ tasneûn(tasneûne).
Kitaptan sana vahyedilen şeyi oku ve salâtı ikâme et (namazı kıl). Muhakkak ki salât (namaz), fuhuştan ve münkerden nehyeder (men eder). Ve Allah’ı zikretmek mutlaka en büyüktür. Ve Allah, yaptığınız şeyleri bilir.


“ve le zikrullâhi ekber.”

le: Mutlaka
ve: Ve

zikrullâh:
Allah'ın adını ‘Allah, Allah, Allah, Allah, Allah’ diye sesle veya ‘Allah, Allah, Allah, Allah’ diye sessiz tekrar etmek bir zevktir.” diyor Allahû Tealâ. Allah razı olsun.

Benzer konular