İslâm'ın beş şartı ile cennete gidemez miyiz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Cennet - Cehennem » İslâm'ın beş şartı ile cennete gidemez miyiz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

İslâm'ın beş şartı ile cennete gidemez miyiz?

Namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek, kelime-i şahadet getirmek İslâm'ın 5 tane şartı. Ne var? Namaz kılmak var, oruç tutmak var, zekât vermek var, hacca gitmek var, kelime-i şahadet getirmek var ama zikir yok sevgili kardeşlerim. Halbuki Allahû Tealâ zikir için diyor ki:

29/ANKEBÛT-45: Utlu mâ ûhıye ileyke minel kitâbi ve ekımıs salâte, innes salâte tenhâ anil fahşâi vel munker(munkeri), ve le zikrullâhi ekber(ekberu), vallâhu ya’lemu mâ tasneûn(tasneûne).
Kitaptan sana vahyedilen şeyi oku ve salâtı ikâme et (namazı kıl). Muhakkak ki salât (namaz), fuhuştan ve münkerden nehyeder (men eder). Ve Allah’ı zikretmek mutlaka en büyüktür. Ve Allah, yaptığınız şeyleri bilir.


ve: Ve.
le: Mutlaka.
zikrullâh: Allah'ın ismini Allah, Allah, Allah, Allah, Allah diye sesle veya Allah, Allah, Allah, Allah diye sessiz söylemek. “Bu daha büyüktür.” diyor. “Diğer bütün ibadetlerden daha büyüktür.” diyor Allahû Tealâ. Ve araya “le” koymuş Allahû Tealâ. “Le” mutlaka demek. Mutlaka bütün ibadetlerden daha büyüktür diyor zikir.

Allah razı olsun.

Benzer konular