Kaderi açıklar mısınız? Bir insanın cennete veya cehenneme gideceği belli midir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Kader ve Kaza » Kaderi açıklar mısınız? Bir insanın cennete veya cehenneme gideceği belli midir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Kaderi açıklar mısınız? Bir insanın cennete veya cehenneme gideceği belli midir?

Bir insanın cennete veya cehenneme gideceği bellidir. Her an hayatınız boyunca ya derecat kazanırsınız ya da kaybedersiniz.

Sevgili kardeşlerim! Acaba Allahû Tealâ niçin daimî zikrin sahibi olmamızı istiyor? Çünkü daimî zikrin sahibi olduğumuz zaman, kesintisiz bir zikir tablosunu biz kendimiz tahakkuk ettireceğiz. Ve bunun mânâsı, bu zikir devamlı, bize devamlı kazandıracaktır. Derecat kazandıracaktır. Bir insanın kazandığı dereceler, kaybettiği derecelerden aşağıda ise o kişi negatif derecelerin sahibidir ki; gideceği yer cennet olamaz.

Sevgili kardeşlerim! Hepimiz zikretmeliyiz. Allahû Tealâ’nın emirlerini yerine getirmeliyiz. Başka insanları mutlu kılacak olan şeyler yapmalıyız ve derecat kazanmalıyız. Kazandığımız dereceler, mutlaka kaybettiğimiz dereceleri aşmalı. Aşamazsa gideceğimiz yer cehennem olur sevgili kardeşlerim! Onun için hayatımızın buna bağlı olduğunu unutmayın. Ne kadar yaşarız bu dünyada yani? 100 sene yaşayalım, 120 sene yaşayalım. Ama orada sonsuza kadar yaşayacağız.
 
Sevgili kardeşlerim! Ruhumuz sonsuza kadar yaşayacak. Ve Allah’ın emirlerini yerine getirerek mutlu olmayı kendimize hedef edinmeliyiz. Başardığımız zaman, dünyadaki en mutlu insanlardan birisi olduğumuz göreceğiz.

Allah razı olsun.

Benzer konular