İslâm’ın 5 şartını yaptığımız halde cennete ulaşmamız mümkün değil midir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Cennet - Cehennem » İslâm’ın 5 şartını yaptığımız halde cennete ulaşmamız mümkün değil midir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

İslâm’ın 5 şartını yaptığımız halde cennete ulaşmamız mümkün değil midir?

İslâm’ın 5 şartı namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek ve kelime-i şahadet getirmektir. Allahû Tealâ’nın cennetleri dizelemesi:

• Allah’a ulaşmayı dileyen bir kişi 1. kat cennete girer.
• Mürşidine tâbî olan kişi 2. kat cennete girer.
• Ruhunu Allah’a ulaştıran kişi 3. kat cennete girer.
• Fizik bedenini teslim eden 4,
• Nefsini teslim eden 5,
• Muhlis olan 6,
• İradesini de Allah’a teslim eden 7. kat cennete girer.

Allah’ın kanunu budur. Allah’a ulaşmayı dilemek ve mürşide tâbiiyet ilk iki safhayı ifade ediyor. Sonra ruhun teslimi, sonra fizik bedenin teslimi, sonra nefsin teslimi, sonra muhlis olmak, sonra iradeyi Allah’a teslim etmek… Sevgili kardeşlerim!  İslâm’ın 5 şartı yani namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek ve kelime-i şahadet getirmek; bunlardan hiçbirini sağlamıyor. İblis öyle korkunç bir mahlûktur ki; insanları cehenneme ulaştırmak için herşeyi yapar. Kendisi cehenneme gideceği için insanları da kendisiyle beraber cehenneme taşımak onun en büyük idealidir.

Sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ’nın dizaynına baktığımız zaman gördüğümüz kesin bir vakıa, insanların Allah’a yaklaşımı bilmemeleridir. İnsanlar zannediyorlar ki; ‘namaz kılarlarsa, oruç tutarlarsa, zekât verirlerse, hacca giderlerse, kelime-i şahadet getirirlerse tamam, gene cehenneme girerler. Ama bir süre sonra cehennemden çıkıp cennete gireceklerdir.’ Hiç kimse cehennemden çıkıp da cennete giremez. Böyle bir şey ne Tevrat’ta, ne İncil’de, ne Kur’ân-ı Kerim’de mevcut değildir. Allahû Tealâ cennetleri:

• Allah’a ulaşmayı dileyen kişi 1. kat cennete,
• Mürşidine tâbî olan kişi 2. kat cennete,
• Ruhunu Allah’a ulaştıran kişi 3. kat cennete,
• Fizik bedenini teslim eden 4. kat cennete,
• Nefsini teslim eden 5. kat cennete,
• Muhlis olan 6,
• İradesini de Allah’a teslim eden 7. kat cennete ehil olur. O, cenneti hak eder.

İşte sevgili kardeşlerim! Hepiniz için en güzel olan bu hedeflere ulaşmaktır. Allahû Tealâ ister ki; herkes mutlu olsun, herkes çok mutlu olsun. Ama insanların mutlu olması veya çok mutlu olması onların çalışma standartlarına bağlıdır, onların taleplerine bağlıdır. Allahû Tealâ hak etmeyene bir şey vermez. Biz insanlar cennetimizi haketmek mecburiyetinde olanlarız. Ama Allahû Tealâ da bu konuda o kadar en güzelini ortaya koymuş ki, bir insan daha; “Yarabbi! Ben de ruhumu Sana ulaştırmak istiyorum.” dese, ölse, onu 1. kat cennetine kabul ediyor. Yaşarsa, bu kişi mutlaka mürşid sevgisi duyacaktır. Mürşidine tâbî olacaktır. Ölse, 2. kat cennetin sahibidir. Mürşidine tâbî olan bu kişinin ruhu vücudundan ayrılır. 7-8 aylık bir devrede Allah’a ulaşır. Allah’a ulaştıktan sonra kişi ölse, ruhu Allah’a ulaştıktan sonra ölse 3. kat cennete girer. Fizik vücudunu teslim ettikten sonra ölse 4. kat cennet, nefsini teslim ettikten sonra 5. kat cennet, muhlis olduktan sonra 6. kat cennet, iradesini Allah’a teslim ettikten sonra 7. kat cennet onundur. Bütün insanlar için Allahû Tealâ cennetleri bu standart içinde bir bütüne ulaştırmış.

Sevgili kardeşlerim! Görüyorsunuz ki; “Allah’a ulaşmayı dilemek” bir başlangıç noktasıdır. Kişininse ruhunu Allah’a ulaştırabilmesi mutlaka mürşidine tâbî olmasıyla mümkündür. Ancak mürşidine tâbî olan kişi bu hedeflere ulaşabilir. Ruhu vücudundan ayrılır, Allah’a doğru yola çıkar ve neticede Allah’a ulaşır. Bu 3. kat cenneti ifade eder. Daha sonra fizik vücudun teslimi 4, nefsin teslimi 5, muhlis olmak 6, iradeyi teslim etmek 7. kat cenneti sağlar. Öyleyse bütün insanlar için Allahû Tealâ hedefleri göstermiş, hedeflerin mükâfatını da ortaya koymuş. Bütün insanlar için bunlar mümkündür.

Allah razı olsun.

Benzer konular