İnsanları mutlu etmek için önce bizim mutlu olmamız gerekmiyor mu? Biz nasıl mutlu olacağız?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mutluluk » İnsanları mutlu etmek için önce bizim mutlu olmamız gerekmiyor mu? Biz nasıl mutlu olacağız?
share on facebook  tweet  share on google  print  

İnsanları mutlu etmek için önce bizim mutlu olmamız gerekmiyor mu? Biz nasıl mutlu olacağız?

Allah’sız bir mutluluk hiçbir şekilde mümkün değildir. Allah’a ulaşmayı dilemedikçe, bir insanın mutluluğu oluşamaz. Allah’a ulaşmayı dileyen bir insan içinse mutlaka bir mürşide tâbiiyet asıldır. Eğer tâbiiyet yoksa ruhun vücuttan ayrılıp, Allah’a ulaşması yani o kişinin ‘ermiş evliya’ olması, ‘ruhunu Allah’a ulaştırmış evliya’ olması mümkün olamaz.

Sevgili kardeşlerim! 7 kat cennetin dağıtılmasına bakıyoruz:

- Allah’a ulaşmayı dileyip de hedefine varamadan ölen bir kişi 1. kat cennete girerken,
- Mürşidine tâbî olup da ölen kişi 2. kat cennete giriyor.
- Ruhunu Allah’a ulaştırdıktan sonra ölen bir kişi 3. kat cennete giriyor.
- Fizik bedenini teslim eden kişi 4. kat cennete giriyor.
- Nefsini teslim eden kişi 5. kat cennete giriyor.
- Muhlis olan kişi 6. kat cennete giriyor.
- İradesini de Allah’a teslim eden kişi 7. kat cennete giriyor.

Öyleyse Allahû Tealâ’nın kanunları var. Bu kanunlar değişmez, sonsuza kadar böyle devam edecektir. Ve hepiniz için söz konusu olan şey ruhunuzu da vechinizi de nefsinizi de iradenizi de Allah’a teslim etmektir.

Ama cennete girmenin standartları bundan çok daha kolay ve basittir. Bir insan Allah’a ulaşmayı dileyip de ölse gerçekten dilemişse 1. kat cennete girer. Mürşidine tâbî olup, ondan sonra ölürse (ruhu vücudundan ayrıldıktan sonra) 2. kat cennetin sahibidir. Vücuttan ayrılan ruh, mutlaka Allahû Tealâ’ya 7-8 ay içinde ulaşacaktır. Ulaştıktan sonra; bu kişinin ruhu Allah’a ulaştıktan sonra bu kişi ölse 3. kat cennetin sahibidir. Fizik vücudunu Allah’a teslim etse 4. kat cennetin sahibi, nefsini teslim etse 5. kat cennetin sahibi, muhlis olsa 6. kat cennetin sahibi, iradesini Allah’a teslim ederek ölse 7. kat cennetin sahibi olur. Biliyorsunuz ki; Allahû Tealâ kanunlarını açık ve kesin bir şekilde koymuş ortaya ve bütün insanları bu istikamette vazifeli kılmış.

Sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ’nın emirleri asıldır. Kanunları değişmez. Bütün insanlar için Allahû Tealâ insanları mutluluğa çağırır. O’nun 7 kat cenneti, herkesi muhtevasına alacak şekildedir. Anlattık; Allah’a ulaşmayı dileyip de ölen bir kişi 1. kat cennete girerken, mürşidine tâbî olan kişi 2. kat cennete giriyor. Ve bundan sonra ne olacaktır? Ruhu Allah’a teslim olacaktır. Ruhunu Allah’a teslim eden kişi 3. kat cennetin sahibi, fizik bedenini teslim eden kişi 4. kat cennetin sahibi, nefsini teslim eden kişi 5. kat cennetin sahibi, muhlis olan kişi 6. kat cennetin sahibi, iradesini de Allah’a teslim eden kişi 7. kat cennetin sahibi. Neyle karşı karşıyayız? Allah’ın kanunlarıyla… Allahû Tealâ kanunlarını koyar. Kanunlar kâinat varoldukça hükmünü sürdürecektir.

Allah razı olsun.

Benzer konular