Mürşide tâbiiyette el öpmek neden gerekli?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Mürşide tâbiiyette el öpmek neden gerekli?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Mürşide tâbiiyette el öpmek neden gerekli?

Mürşide tâbiiyette el öpmek, cereyanın geçmesi için önemli. Mürşidin cereyanının mutlaka müride geçmesi gerekiyor. Öyle ki, o mürid de bir süre sonra irşad makamının sahibi olursa o da başkasına bu imkânı tahakkuk ettirecektir, sağlayacaktır. O da kendisinden sonra gelen insanları, Allah’ın cennetine ulaşmak istikametinde ödüllendirecektir, davranış biçimleriyle. Derecat kazanmasına sebebiyet verecektir.

Sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ’nın istediği ne? İnsan adı verilen bu mahlûk, Allahû Tealâ’nın en çok sevdiği mahlûk. İstiyor ki; hepsi cennete girsin. Ama Allahû Tealâ’nın bu isteği… Allah istese hepsini cennete alır. Ama o zaman haksızlık olur. Haklılığı gerçekleştirmek üzere Allahû Tealâ insanları emirleri yerine getirmek istikametinde vazifelendirmiş.

1- Allah'a ulaşmayı dileyecek.
2- Mürşidine tâbî olacak.
3- Ruhunu ulaştıracak.
4- Fizik bedenini ulaştıracak.
5- Nefsini ulaştıracak.
6- Muhlis olacak.
7- İradesini de Allah’a ulaştıracak.

İradesini de kullanacak ve böylece kişi Allah’ın emirlerini yerine getirmiş olacak. İşte istediğimiz şey o sevgili kardeşlerim, bu konuşmalarımızı izleyen siz kardeşlerimiz, herkese anlatın. İslâm’ın 5 şartı yetmez. Namaz kılmak da insana derecat kazandırır, oruç tutmak da zekât vermek de hacca gitmek de kelime-i şahadet getirmek de. Ama kazandığı dereceler, kaybettiği derecelerden fazla olmazsa insanlar Allah’ın cennetine giremez sevgili kardeşlerim!

Allah’ın emirleri var. Bu emirlerin gerçekleştirilmesi asıldır. İşte böylece bütün insanlara bunu duyuruyoruz ki; Allah’a ulaşmayı dileyin, sonra hacet namazını kılın, mürşidinizi sorun. Allah’ın size ikinci veya üçüncü talebinizde, mutlaka göstereceği mürşidinize veya onun sizin bulunduğunuz bir bölgede bulunan bir vekiline tâbî olun. Tâbî olduğunuz an, ruhunuz vücudunuzu terk ederek Allah’a doğru yola çıkacaktır. Ve 7-8 aylık bir devrenin içinde normal standartlarda ruhunuz Allah’a ulaşacaktır. Ve sizin nefsinizin kalbi de en az ‘% 51’lik bir temizliğe ulaşacaktır. Afetlerin %51’inden fazlası yok edilecektir kalbinizden.

İşte Allahû Tealâ bu güzellikleri herkes için hazırlamış durumda sevgili kardeşlerim! Kimler size, neler sorarsa siz de bize gelin, söyleyin. Biz de onlara cevaplarını veririz, siz ulaştırırsınız.

Allah razı olsun.

Benzer konular