Allah’a ulaşmayı dilemekle mürşidi aramak arasında nasıl bir bağlantı vardır?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Allah’a ulaşmayı dilemekle mürşidi aramak arasında nasıl bir bağlantı vardır?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah’a ulaşmayı dilemekle mürşidi aramak arasında nasıl bir bağlantı vardır?

Allah’a ulaşmayı dileyen kişi niçin Allah’a ulaşmayı diliyor? Ruhunu Allah’a ulaştırmak için… Ulaştırırsa ne olur? Ermiş evliya olur. Bir insan Allah’a ulaşmayı dilemeden ölürse o kişi için Allah’a ulaşma dileği yok. Böyle bir şey söz konusu olmadıkça, o kişi, Allah’ın kendisine ulaştırmak istediği güzelliklere ulaşamaz. Bütün insanlar için Allahû Tealâ 7 tane safha koymuş:

1- Allah’a ulaşmayı dilemek.
2- Mürşide tâbiiyet.
3- Ruhun Allah’a ulaşması.
4- Fizik bedenin teslimi.
5- Nefsin teslimi.
6- Muhlis olmak.
7- İradeyi Allah’a teslim etmek.

7 tane safha, bütün insanlar için Allahû Tealâ tarafından konulmuş ortaya. İnsanlar buna ister inanırlar, ister inanmazlar, ister tatbik ederler, ister etmezler. Neticesi, kendilerini o hedeflere ulaştırarak ortaya çıkar.
 
Sevgili kardeşlerim! İslâm’ın 5 şartı konunun tamamını teşkil etmiyor. Evet, namaz kılmak da farz, oruç tutmak da hacca gitmek de zekât vermek de kelime-i şahadet getirmek de farz. İslâm’ın 5 şartının 5’i de farz. Ama farzlar 5 değil:

* Allah’a ulaşmayı dilemek var ve
* Teslimler var; ruhun, fizik bedenin, nefsin, ve iradenin Allah’a teslimi.

İslâm, “teslim olan” demek ve 2. safhada kalıyor. Bu da yanlış bir dizayn. Önde olanın bu olması lâzım. Bir insanın mutlaka Allah’a ulaşmayı dilemesi şart sevgili kardeşlerim! Bunun içinde hacet namazını kılıp, mürşidini Allah’tan sorması mutlak gerekli.

Benzer konular