Bizim gibi bir insan olan bir mürşidin elini öperek tövbe etmenin diğer tövbelerden farkı nedir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Bizim gibi bir insan olan bir mürşidin elini öperek tövbe etmenin diğer tövbelerden farkı nedir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Bizim gibi bir insan olan bir mürşidin elini öperek tövbe etmenin diğer tövbelerden farkı nedir?

Diğer kişilerden farkı, onların kendi mürşidlerinden cereyanı almalarıdır. Cereyanın alınmadığı bir kişiye tâbî olup da tâbî olduğunu düşünen bir kişi aslında gerçek tâbiiyeti gerçekleştirememiştir. Çünkü cereyan ona geçmemiştir. Cereyanı alamayan bir insan da hedeflere, Allah'ın emrettiği hedeflere ulaşamaz sevgili kardeşlerim! Nasıl Allah'a ulaşmayı dilemek 1. kat cenneti ifade ederse… Ama 2. kat cennet için mutlaka bir mürşide tâbiiyet ve cereyanın alınması gerekiyorsa, bu yapılmadıysa kişi asla 2. kat cennete giremez. Bütün insanlar için Allahû Tealâ istiyor ki; onlar cennete girsinler. Ve Kur'ân-ı Kerim, ondan evvel İncil, ondan evvel de Tevrat, 3 tane peygambere indirilen Hz. Musa’ya, Hz. İsa’ya ve Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’e indirilen Tevrat, İncil ve Kur'ân-ı Kerim 3’ü için de hedef tayini oluşturuyor.

Sevgili kardeşlerim! İnsan olarak, herhangi bir dînin sahibi olan insanlara onları küçülterek bakmaktan vazgeçmeliyiz. O insanlar da mürşidlerine tâbî olmuşlardır. Tabiî, tâbî olanlar için konuşuyoruz. Ve böyle bir dizaynda da onların mürşidleriyle bütün bu istikametteki mürşidlerle bir toplantı yaptık ve onlara gösterdik ki; kendi kitaplarında da aynı şeyler var.

Sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ herkesin kurtulmasını ister. Bu sebeple Tevrat’ı incelediğinizde, İncil’i incelediğinizde onlarda da 7 safha 4 teslimin mevcut olduğunu göreceksiniz. Ama insanlar bunları unutmuşlar. Her biri, ayrı bir hedefe yönelmiş. Bu konuda bir araya geldiğimiz zaman, birçok konuda müşterek noktaya ulaştık. Ve bu istikamette 3 kitaplı dînin de aynı hedefleri ifade ettiğini görüyoruz. 7 safha 4 teslim, Tevrat’ta da İncil’de de Kur'ân-ı Kerim’de yer almış durumda. Hepimizin görevi var sevgili kardeşlerim! Diğer dînlerin mensuplarına da yaklaşmalıyız. Onlara da kendi kitaplarında bunların mevcut olduğunu anlatmalı ve ispat etmeliyiz.
 
Allah razı olsun.

Benzer konular