Tâbiiyet esnasında el öpmenin sebebi nedir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Tâbiiyet esnasında el öpmenin sebebi nedir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Tâbiiyet esnasında el öpmenin sebebi nedir?

Mürşiddeki cereyanın, müride geçmesi… Allah razı olsun. Bu, Allahû Tealâ’nın emri. Özellikle el öpmeyi farz kılıyor ki; cereyan geçsin de o da o güzellikleri yaşasın.

Sevgili kardeşlerim! Gerçekten Allahû Tealâ’nın standartlarını sırayla yaşamakta olan bir insan için bu çok güzel bir devredir. Belki hayatının en güzel devresi; adım adım hedefe doğru yaklaşmak ve en sonunda da ruhunu Allah’a, dünya üzerinde yaşarken teslim etmek.

Biliyorsunuz ki; ölümle insanın hedefe yürümesi sonucu gösterir. Bütün insanlar için ölüm mukadderdir, mutlaka hepimiz öleceğiz sevgili kardeşlerim! Böyle bir noktada, ruhunu Allah’a ulaştırmış olarak ölmek var veya böyle bir hedefe hiç girmeden hayatını tamamlamış olmak var. Allahû Tealâ istiyor ki; herkes ruhunu dünya hayatını yaşarken ulaştırsın da ermiş evliya olsun.

Sevgili kardeşlerim! Ne kaybederiz boy abdesti alsak, hacet namazını kılsak ve Allah’tan mürşidimizi sorsak? Ondan sonra da Allah bize mürşidimizi gösterince, o mürşide veya onun bulunduğumuz yerdeki, herkesin bulunduğu yerdeki bir vekiline tâbî olması yeterlidir. Ne olur? Kişi, 2.kat cennetin sahibi olmuştur, mürşidine tâbî olarak. Hatta Allah’a ulaşmayı dilediği anda, böyle bir tâbiiyet de gerçekleşebilir. Devam ederse, Allah’a ulaşmayı dileyen bir kişi 1.kat cennetin sahibiyken, mürşidine tâbî olan kişi 2.kat cennetin sahibi oluyor ve ruhu, vücudundan ayrılıp Allah’a doğru yola çıkıyor. Sonra ruh, Allah’a ulaşıyor. Fizik bedenin Allah’a teslimi söz konusu oluyor, nefsin teslimi söz konusu oluyor, muhlis olmak söz konusu oluyor ve iradeyi Allah’a teslim etmek söz konusu oluyor.

Bütün kapılar herkes için açık sevgili kardeşlerim! Bu açık olan kapılardan, başka insanların girmesini sağlamak istikametinde, hepinizin bir gayreti olmalı diye düşünüyoruz. Allahû Tealâ, hepinizin bu hedeflere ulaşmasını istiyor. Hepiniz biliniz ki; Allahû Tealâ tarafından seviliyorsunuz sevgili kardeşlerim! Bu sevginin merkezinde hepiniz Allah’a daha yakın, daha yakın, daha yakın olacaksınız.

Benzer konular